Dünya

Çin: AB ile eş güdümü güçlendiriyoruz

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Trump yönetiminin vergi tarifelerinin etkilerine karşı Çin ile Avrupa Birliği’nin (AB) aralarındaki temas ve eş güdümü güçlendirdiğini açıkladı. Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Sözcü Lin, ABD’nin gümrük vergilerini baskı uygulamak için bir silah olarak kullanması ve kendi menfaatini uluslararası toplumun ortak menfaatinin üstünde tutmasının, tek taraflılık, korumacılık ve ekonomik hegemonya girişimi olduğunu vurguladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Sözcü Lin, ABD’nin bu eyleminin başta Çin ve AB olmak üzere tüm dünya ülkelerinin menfaatlerine büyük zarar verdiğini belirtti. Çin ile AB’in dünyanın ikinci ve üçüncü büyük ekonomileri olduğunu hatırlatan sözcü, hem Çin hem de AB’nin ekonomik küreselleşme ve ticari serbestliğin yönlendiricisi, Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) destekleyicisi ve savunucusu olduğunu bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Çin’in AB dahil olmak üzere uluslararası toplumla eş güdüm ile teması artırarak gelişme fırsatlarını ortaklaşa paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version