Türkiye

Çıldır Gölü’nde balıkçılardan Ata’ya saygı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük tatlı suyu Van Gölünden sonra ikinci büyük göl olma özelliği taşıyan, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikteki Çıldır Gölünde balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan köylüler, Mustafa Kemal Atatürkü andı. 10 Kasım nedeniyle yanlarına Atatürk posteri ve Türk bayrağı alan balıkçılar, tekneleri ile açıldıkları gölde saygı duruşunda bulundu. Köydeki çocuklar da Atatürke olan sevgilerini Çıldır Gölü kenarında şiirler okuyarak andı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Turgay Şirin, “Bugün duygulandığımız bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla yad ediyorum. 10 Kasım nedeniyle arkadaşlarımızla Çıldır Gölü üzerinde tekneyle açıldığımız gölde poster ve bayrak açarak anma etkinliği düzenlendik” diye konuştu.

Milli güreşçi Zeki Bayraktar ise “Bize onurlu yaşamayı bağışlayan Atatürk’ümüzü onurla şerefle andık. Atatürk bağımsızlık demek, Atatürk çağdaşlık demek, Atatürk bilim demek. Atatürk sayesinde ülkemin bayrağını dünyaya ve Avrupada dalgalandırdım. Onun bayrağını göğsümüzde taşımaktan onur ve şeref duyuyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version