Dünya

Berlin’de toplu taşımada 48 saatlik grev başladı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Almanya’nın başkenti Berlin’de toplu taşımada 48 saatlik grev başladığı duyuruldu. Berlin Ulaşım İşletmeleri (BVG) çalışanlarının bugün saat 03.00’te başlayan iş bırakma eylemi nedeniyle başkentte otobüs, metro ve tramvay seferlerinin iptal olduğu belirtildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BVG yönetiminin sunduğu ikinci teklifin de çalışanlar tarafından yetersiz bulunduğunu açıklayan Ver.di sendikası, 16 bin çalışan için aylık 750 avro maaş zammı, 13’üncü maaş ödemesi, şoförler için 300 avro ek ödeme ve vardiya çalışanları için 200 avro ek ödeme talep ediyor. BVG yönetimi ise maaş artışını 2028 yılına kadar kademeli olarak yüzde 17,6’ya çıkarmayı teklif etti ve vardiya çalışanları ile şoförler için 200 avro ek ödeme önerdi.

Grevin 22 Şubat Cumartesi günü saat 03.00’te sona ereceği kaydedildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version