Spor

Ankara’da havacılık tutkunları, model uçaklarla yarıştı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Yenimahalle Havacılık Kulübünün ortaklaşa gerçekleştirdiği, Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası, Gölbaşı ilçesi Gölbek Mahallesinde başladı. 100e yakın havacılık tutkununun el yapımı model uçaklarla yarıştığı etkinlikte, 5 farklı kategoride uçuşlar gerçekleştirildi. Etkinlik yarın da devam edecek.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

EN GENCİ 9, EN YAŞLISI 65 YAŞINDA

THK Model Uçak ve İnsansız Hava Aracı Okul Müdürü Mehmet Arslan, serbest motor uçak branşını 50 yıldır yaptıklarını ve Ankarada geleneksel olarak her yıl ekim ayında Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası düzenlediklerini söyledi. Yarışma sonucunda dereceye giren isimlerin Türkiyeyi uluslararası yarışmalarda temsil etme imkanı bulduğunu belirten Arslan, “Yarışanlar arasında 65 yaşında bir yarışmacımız var, hala aktif yarışıyor. 9 yaşında da yarışmacımız var” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version