Türkiye

Aksaray – Felç geçirince engelli kaldı, çalışmaktan yılmadı, 12 yıl sonra memur oldu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AKSARAYda felç geçirince yüzde 74 bedensel engelli olup, geçimini sağlamak için balon ve pamuk şekeri satan Kemal Gedek (45), 12 yıl boyunca memur olmak için uğraştı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) yılmadan hazırlanan Gedek, 12 yıl sonra Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine memur olarak atandı. Gedek, “Balon satmaktan kurtuldum. 45 yaşından sonra memur oldum” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Aksarayda ailesiyle birlikte yaşayan Kemal Gedek, 1999 yılında askere gitti. Gedekin askerliği sırasında, 17 Ağustos 1999da Gölcükte 7,4 büyüklüğünde deprem oldu. Gedek de birliği ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Gedek, enkazda çalıştığı sırada baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan Gedekin felç geçirdiği belirlendi. Konuşmakta güçlük çeken ve belden aşağı felç olan Gedek, gördüğü tedavisi sonrası kısmi olarak konuşmaya başladı ancak yüzde 74 oranında bedensel engelli oldu. Fakat Kemal Gedek yılmadı, 12 yıl boyunca memur olmak için çalıştı. Gedek, son olarak girdiği EKPSSye kazanarak Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine memur olarak atandı.

1 SENE SONRA KONUŞMAYA BAŞLADIM

Kemal Gedek, “Askerden önce sapasağlamdım. 9 aylık askerdim, 17 Ağustos günü Gölcükte deprem oldu. Arama- kurtarma çalışmalarına katıldık. Orada baygınlık geçirmişim sonra engelli kaldım. Konuşamıyordum, her şey tedavim sonrası oldu. Ankara GATAda hastanede kaldım. Sonra Aksaraya geldim. 1 sene sonra konuşmaya başladım. Sonrasında Aksaray Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Bekir Kaya ve Aksaray Yetim ve Engelli Derneği Başkanı Yunus Emre Yıldırım ile tanıştım. Sonra memurluk için sınavlara hazırlanmaya başladım” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

GİRİŞİMCİ OLMAK LAZIM

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Gedek, “Memur olmak için 12 sene uğraştım. 12 seneden sonra memur oldum. Allahıma binlerce kez şükürler olsun. Kısmetimiz bu seneymiş. Bu sene göreve başlayacağım. Kültür Parkta düğün salonunun önünde ve çarşıda pamuk şekeri ve oyuncak sattım. Her şeyi yaptım. En sonunda memurluk atamam çıktı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine memur olarak atandım. Allaha çok şükür kurtuldum. En sonunda engelli arkadaşlar da kurtulurlar. Tüm adayların Allah yardımcıları olsun, yolları açık olsun, EKPSS atananlara başarılar diliyorum. Burada ailemle kalıyordum. Şimdi oraya gideceğim için onları da özleyeceğim. Herkes ne oldum demeyecek ne olacağım diyecek. Engelliyim diye dışarı çıkamayanlar dışarı çıkacak. Ben de yapacağım diyecek, girişimci olmak lazım. Durmadan tebrik telefonları geliyor. Balon satmaktan kurtuldum. Şimdi rahat olacak. 45 yaşından sonra memur oldum” diye konuştu.

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version