Türkiye

ABB Meclisinde ‘konser’ kavgası

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABB, Belediye Meclis Konferans Salonunda düzenlenen kasım ayının ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Ertan Işık başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, 29 Ekimde yapılan Ebru Gündeş konserine 69 milyon lira bütçe ayrıldığını paylaşılan belgelerle öğrendiklerini belirterek, “Bazı arkadaşlar bugüne kadar eleştirilerin tamamında yaptıkları Yalan söylüyorsunuz., Allahtan korkmazlar, kuldan utanmazlar. gibi bir paylaşım silsilesi içerisine girdiler. Ortada belge var. Belgeleri görünce daha sonra Mansur Yavaş Başkanımızın bu konuyla ilgili bilgisi yok dediler. Firma fatura kesmemiş olabilir. Ödeme de yapılmamış olabilir ancak bir günlük konser için 69 milyon liralık sözleşme yapıldığı gerçeğini değiştirmez” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Nihat Yalçın, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında da Mor ve Ötesi Grubuna 71 milyon lira ödeme yapıldığını vurguladı. Yalçın, 2023 yılında düzenlenen 29 Ekim konserinde Candan Erçetin ve Murdaya ödenen tutarın 80 milyon 40 bin lira olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi, sigorta prim borçlu belediyeler arasında birinci sırada. 8 milyar borcu var. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi yüzsüzleri listesini açıklıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleri orada. Her sayfada bir şirket var. Bugün baktık, sadece BUGSAŞın 600 milyon lira borcu var. Ankarada tüm bunlar yaşanırken Ankara Büyükşehir Belediyesi, konserlere ayırdığı yüz milyonlarca liralık bütçesiyle adeta Mansur Yavaşın reklam ajansı haline dönüşmüştür. Ankarada eser ve hizmet belediyeciliğinin yerini vur patlasın, çal oynasın belediyeciliği dönemi almıştır.”

Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Işık ise “Ben, sizin rahatsızlığınızı anlıyorum, 19 Mayıs ve 29 Ekim. Biz, bugüne kadar 60a yakın konser yapmışız fakat konu, 19 Mayıs ve 29 Ekim olunca ben cidden sizin rahatsızlığınızı anlıyorum” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Işıkın konuşması sataşmalar nedeniyle kesildi. Işık, üyeleri sakinleştirmeye çalışırken kavga çıktı. Ardından meclis oturumu kapatıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version