Connect with us

EKONOMİ

7500 TL Emekli Maaşı Tarih Olacak! En Düşük Emekli Maaşı Zam Hesabı

En düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye yükselebilir

Yayınlanma tarihi:

Ocak 2024 Emekli Zammı İçin 2 Farklı Senaryo! Rakamlar Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı 5 Haneli Olacak

Kasım ayının ortasında milyonlarca emekli, ocak ayında yapılacak maaş zammı için güncel hesaplamaları yakından takip ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dört aylık enflasyon oranı yüzde 29,41 olarak belirlendi. Kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte bu oranın daha da artacağı düşünülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun güncel enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalar emekliler tarafından yakından takip edilirken, Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketi ile de hesaplamalar sürüyor. Her iki veri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, en düşük emekli maaşının 10.000 TL ile 11.000 TL aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın oranda artabileceğini geçtiğimiz süreçte belirtmişti. Memur maaşlarına yüzde 50 oranında zam yapılması durumunda, emekli maaşlarına yüzde 40 ile 50 aralığında bir artış hayata geçebilir.

Bu durumda, en düşük emekli maaşının 10.000 TL ile 11.000 TL aralığında olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte emekli ve memur maaşları için tablo netlik kazanacağı için en düşük emekli maaşı da belli olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla