Connect with us

TÜRKİYE

7500 TL 8000 TL 9000 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisini bayram ettirecek zam! Oranlar yeniden güncellendi

Yayınlanma tarihi:

7500 TL 8000 TL 9000 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisini bayram ettirecek zam! Oranlar yeniden güncellendi

Emekli Maaşlarına Sevindirici Zam Haberi: 7.500 TL 8.000 TL 9000 TL Arası Maaş Alan SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Zam Yolda!

Emekliler için beklenen zam haberleri sonunda geldi. Emekli maaşlarına yapılacak zam konusu gündemde önemli bir yer tutuyor. TBMM’nin açılması ile birlikte emekli maaşlarında yapılacak zam oranları da ele alınacak. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin güncellenmesi, emekli zammı konusunda yeni gelişmelerin yaşanmasına neden oldu. Peki, emekliye ne kadar ek zam gelecek? Emekli maaşlarına yapılacak zam kaç TL olacak?

Emekli maaşlarındaki düzenleme için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ekim ayını heyecanla bekliyor. TBMM’nin 1 Ekim tarihinde açılması ile birlikte maaş zamları da tekrar gündeme gelecek. Milyonlarca emekli vatandaş, şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasını ve yeni zam oranlarının belirlenmesini bekliyor. Bu düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşı da 7.500 TL olan maaş alan emeklinin maaşı artacak. Peki, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisi zam oranları ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı öncelikli olarak artırılacak. Yani en düşük emekli maaşının artırılması için Bakanlık tarafından çalışmalar başladı. En düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak sosyal güvenlik uzmanlarına göre, 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının yeni düzenleme ile birlikte 10.000 TL’ye yükseleceği öngörülüyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşına bir zam düzenlemesi daha yapılacak ve böylece en düşük emekli maaşı asgari ücretin üstüne çıkacak.

Ekim ayında sadece en düşük emekli maaşı güncellenmeyecek. Aynı zamanda 7.500 TL ile 8.500 TL arasında maaş alan emeklilerin maaşlarına da güncelleme yapılacak. Düzenleme ile birlikte milyonlarca emeklinin maaşı artacak ve 10.000 TL sınırını geçmiş olacak. Ayrıca yılbaşı için de emeklilere zam düzenlemesi gelecek. Şu anda bu yönde çalışmalar sürerken, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri güncellendi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Ağustos ayında %58 olarak açıkladığı yıl sonu enflasyon tahminini Eylül ayında artırarak %67,22’ye yükseltti. Diğer yandan Orta Vadeli Program’da açıklanan yıl sonu enflasyon tahmini de %65 oldu. Bu oranlar, emekli maaş zammı konusunda belirleyici olacak. Emekliler için beklenen zam müjdesi emekli maaşlarını olumlu bir şekilde etkileyecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla