Connect with us

TÜM HABERLER

7500 8000 9000 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisini bayram ettirecek zam! Oranlar yeniden güncellendi

Yayınlanma tarihi:

7500 8000 9000 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisini bayram ettirecek zam! Oranlar yeniden güncellendi

7500 8000 9000 TL Maaş Alan SSK ve Bağ-Kur Emeklisini Bayram Ettirecek Zam Geliyor! Oranlar Yeniden Güncellendi.

Emekliler için heyecan verici gelişmeler devam ediyor. 1 Ekim tarihine kadar beklenen zam konusunda yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini güncellemesi, emekli zammı konusunda yeni gelişmelerin yaşanmasına neden oluyor. Peki, emekliye ne kadar ek zam gelecek ve emekli maaş zammı kaç TL olacak?

Emekli maaşlarına yeni düzenleme için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ekim ayını merakla bekliyor. TBMM’nin 1 Ekim tarihinde açılması ile birlikte maaş zamları da bir kez daha gündeme gelecek. En düşük emekli maaşı da 7500 TL olan emeklinin maaşı da bu düzenleme ile birlikte artacak. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasına ve yeni zam oranlarının belirlenmesini bekliyoruz. En düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de sosyal güvenlik uzmanları, en düşük emekli maaşının 10.000 TL’ye yükseleceğini tahmin ediyor. Ocak ayında da en düşük emekli maaşına bir zam düzenlemesi daha yapılacak, böylece en düşük emekli maaşı asgari ücretin üstüne çıkabilir.

Ekim ayında sadece en düşük emekli maaşı güncellenmeyecek, aynı zamanda 7500 TL ile 8000 TL arasında maaş alan emeklinin maaşına da güncelleme yapılacak. Düzenleme ile birlikte milyonlarca emeklinin maaşı artacak ve 10.000 TL sınırını geçmiş olacak. Ayrıca yılbaşı için de emeklilere zam düzenlemesi gelecek.

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri de bu düzenleme için belirleyici olacak. Ağustos ayında %58 olarak açıklanan yıl sonu enflasyon tahmini Eylül ayında %67,22’ye yükseltilmişti. Orta vadeli programda açıklanan yıl sonu enflasyon tahmini de %65 olarak belirlenmişti. Bu oranlar emekli maaş zammında önemli bir etken olacak. 1 Ekim tarihine kadar beklenen zam oranları netleşecek ve milyonlarca emekli bu doğrultuda maaş artışları ile bayramı yaşayacak.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Ali Albayrak

Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla