Connect with us

TÜRKİYE

4000 TL kira yardımı! Meclis’ten geçti! Memur ve emeklilere kira yardımı

Yayınlanma tarihi:

Memur ve emekliler için sevindirici haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geldi. Emeklilere %25 oranında, memurlara ise ek olarak 8077 TL’lik maaş zammı onaylandı.

Ancak TBMM’nin getirdiği bu müjde burada sona ermiyor. Yeni düzenlemeye göre, memur ve emeklilere aylık 4.000 TL kira yardımı sağlanacak. Bu kira yardımının sadece memur ve emekli memurları kapsadığı belirtildi.

TBMM’de memur ve emekli maaş zammı ile ilgili görüşmeler devam ederken, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memurlara aylık 4.000 TL kira yardımı önergesini sundu. Sunulan bu öneri, kamu kurumlarında çalışan memurlara maddi destek sağlamayı hedefliyor.

Öneri, Devlet Memurları Kanunu’na eklenen bir madde ile kira yardımının detaylarını belirliyor. Buna göre, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerde çalışan devlet memurları ve sözleşmeli personel, aylık net 4.000 TL kira yardımı alabilecek. Bu kira yardımı miktarı, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kadar artırılacak. Kira yardımının uygulama usul ve esasları ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenecek yönetmelikle belirlenecek.

Yeni düzenleme, resmi gazetede yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek ve hükümleri Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek. Bu yeni düzenleme, maddi anlamda zorluk çeken memur ve emeklilere önemli bir destek sağlayacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla