Connect with us

TÜRKİYE

3600 Ek Göstergeyi Kimler Alacak! Yeni Yıl Müjdeleri Gelmeye Başladı! Bakan Işıkhan’dan FLAŞ AÇIKLAMA

Yayınlanma tarihi:

3600 Ek Göstergeyi Kimler Alacak! Yeni Yıl Müjdeleri Gelmeye Başladı! Bakan Işıkhan’dan FLAŞ AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 Ek Gösterge ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi maddelerinin görüşmeleri sona erdikten sonra dikkatler, torba yasa çalışmalarına çevrildi. Bu çerçevede, 3600 Ek Gösterge ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Devlet memurları için yapılacak olan düzenleme ile ilgili detaylar netlik kazandı. 3600 Ek Gösterge çalışmaları tamamlandığında, konuyla ilgili kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülecek ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu düzenleme, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor. Peki, 3600 Ek Gösterge ne zaman çıkacak ve kimlere verilecek? İşte, yapılan açıklamanın detayları.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 Ek Gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” dedi.

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, 3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Karakaş, “1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 TL, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin TL’lik bir yansıma olacağını söyleyebiliriz.” dedi.

Daha önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verilen 3600 Ek Gösterge düzenlemesi yeni torba yasa ile birlikte 1’inci kademeye gelen tüm memurları kapsayacak. Bu düzenleme ile mevcut ücretler göz önüne alındığında memurların emekli maaşlarında yaklaşık 2 bin 250 TL, memur emeklilerinin ikramiyeleri ise 60 bin TL’ye yükselecek. İlgili düzenlemenin kamu görevlilerine özellikle emeklilikte önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin sona ermesiyle birlikte torba yasa çalışmaları hızla devam ediyor. Bu düzenleme, Türkiye’deki kamu çalışanları ve emekliler için önemli bir finansal destek oluşturacak. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement