Connect with us

EKONOMİ

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE? Torba Yasada Yer Alacak Mı?

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE? Torba Yasada Yer Alacak Mı?

Yayınlanma tarihi:

Emeklilere 22.000 TL Ödeme Yattı! Seçime Hazırlık Başladı!

2023 yılında yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu çalışanları ve emekli kamu personellerinin beklentilerini karşılamıştı. Ancak, gözler şimdi ikinci aşamada; torba yasa görüşmelerinde 3600 ek gösterge konusu tartışılıyor. Bu kapsamlı düzenlemenin ne zaman çıkacağı, kimleri kapsayacağı ve meclisten geçip geçmediği gibi sorular kamuoyunu meşgul ediyor.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi: Kamu Personeli İçin Merak Edilenler

Torba yasa görüşmelerinin ilk aşamasında 86 madde içerisinden 42 madde onay alırken, gözler şimdi ikinci görüşmelere çevrildi. Kamu personellerini yakından ilgilendiren bu düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkacak kararla şekillenecek. 2023 yılında yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile öğretmenler, sağlık çalışanları, din görevlileri ve polislerin ek göstergeleri 3600’e çıkarılmıştı.

Bakan Işıkhan’dan Müjdeli Haber: En Yakın Zamanda Hayata Geçirilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklamalarının yanı sıra, birinci döneme yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.

3600 Ek Gösterge Nedir ve Kimleri Kapsar?

Ek gösterge, memurların aylık maaşları, emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerini belirlemede önemli bir rol oynar. Unvan, hizmet sınıfı ve dereceye göre değişen ek gösterge rakamları, 3600 ek göstergesi olan bir memurun emeklilikte daha yüksek maaş almasını sağlar. Özellikle 30 yıl memuriyeti bulunan ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşan yükseköğretim mezunu personeller, 3600 ek gösterge ile maaşlarında ve emeklilik haklarında önemli avantajlar elde eder.

Bakan Işıkhan: “En Yakın Zamanda Hayata Geçireceğiz!”

Bakan Işıkhan’ın “Birinci döneme yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” sözleri, devlet memurlarının ve emekli kamu personellerinin beklentilerini karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

3600 Ek Gösterge Süreci: Ne Zaman Tamamlanacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi, merakla beklenen 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi maddelerinin görüşmeleri tamamlandığında ikinci torba yasa maddelerinin ele alınması ve teklifin yürürlüğe girmesiyle sonuçlanacak. Kamu personelinin ve emekli kamu personellerinin bu süreci yakından takip etmesi bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla