Connect with us

TÜRKİYE

3600 Ek Gösterge ONAYLANDI! Ne Zaman, Kimlere Çıkacağı Açıklandı! Maaşları En Az 2,250 TL Arttıracak

Yayınlanma tarihi:

3600 Ek Gösterge ONAYLANDI! Ne Zaman, Kimlere Çıkacağı Açıklandı! Maaşları En Az 2,250 TL Arttıracak

2023 yılının ocak ayında yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu çalışanları ve emekli kamu personelinin ek göstergelerinde önemli bir değişiklik getirmişti. İlk torba yasa görüşmelerinde 86 madde içerisinden 42 maddenin onaylanmasıyla dikkatler ikinci görüşmelere çevrilmişti. Şimdi ise gözler, yeni 3600 ek gösterge düzenlemesinin torba yasa görüşmelerine çevrildi. Peki, 3600 ek gösterge torba yasada var mı? Ne zaman çıkacak? Kimlere verilecek ve meclisten geçti mi? İşte tüm detaylar.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Memur Maaşlarına ve İkramiyelere Etkisi

3600 ek gösterge düzenlemesi, yaklaşık 5.3 milyon memuru doğrudan ilgilendiriyor ve memurların unvanları, görev sorumlulukları ve hizmet süreleri gibi faktörlere dayalı olarak maaş hesaplarında önemli bir rol oynayacak. Bu düzenleme ile memur maaşlarında yaklaşık olarak 2,250 TL’ye kadar artış olması beklenirken, memur emekli ikramiyelerinin ise 60,000 TL’ye yükseleceği tahmin ediliyor.

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Yer Alacak mı?

Bakan Işıkhan’ın devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin yakın bir zamanda hayata geçirileceği açıklamalarının ardından, gösterge düzenlemesinin torba yasa içerisinde yer alması bekleniyor. Bu, devlet memurları için önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra, ikinci torba yasa maddelerinin görüşülmesi ve teklifin yürürlüğe girmesi bekleniyor. Dolayısıyla, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tam olarak ne zaman çıkacağı bu süreç sonunda netlik kazanacaktır. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesi, birçok memur için olumlu bir etki yaratacak gibi görünüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement