Connect with us

TÜRKİYE

3600 Ek Gösterge İçin Hazırlıklar Tamamlandı! Milyonlarca Kişiye Ek Zam ve Erken Emeklilik Fırsatı

Yayınlanma tarihi:

3600 Ek Gösterge İçin Hazırlıklar Tamamlandı! Milyonlarca Kişiye Ek Zam ve Erken Emeklilik Fırsatı

Son dakika gelişmeleriyle birlikte 4C’li memurların 3600 ek gösterge talebi gündemde önemli bir yer tutuyor. 7. Toplu Sözleşme ile gündeme gelen bu talebin 2024 yılında hayata geçip geçmeyeceği merak konusu. Peki, memurların beklediği 3600 ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar…

Emekli Sandığı sigorta türünde çalışan kamu çalışanlarının emekli maaşlarına ve ikramiyelerine etki edecek olan 3600 ek gösterge, milyonlarca memur tarafından heyecanla bekleniyor. Bu kapsamda, 1. dereceye yükselen memurların 3600 ek gösterge talebi, 2024 yılında gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda önemli bir merak uyandırıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un açıklamalarına göre, 3600 ek gösterge 7. Toplu Sözleşme kapsamında değerlendirilmiş ve yerine getirilmesi için talepte bulunulmuştur.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul, 3600 ek göstergenin birinci dereceye yükselen memurlar için artık ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulamıştır. 6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile başlayan bu sürecin, 5,3 milyon memur ve emeklinin maaşlarında ve ikramiyelerinde iyileştirme sağlayacağı belirtilmektedir.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul’un açıklamalarına göre, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi için kamu çalışanlarının beklentisi büyüktür. 3600 ek göstergenin birinci dereceye yükselen memurlar için ivedilikle uygulanması ve bu düzenlemenin maaşlara ve ikramiyelere yansıtılması talep edilmektedir. Bu durum, teknik hizmet sınıflarındaki ve idari hizmetlerdeki birinci derece memurları da kapsayarak geniş bir kesimi ilgilendirmektedir.

3600 ek gösterge, ayrıca 4C’li memurların da maaşlarında artışa neden olacak ve emekli olan memurların maaşlarını olumlu yönde etkileyecektir. Bu gelişmeler, memurların emeklilik süreçlerini olumlu yönde etkilerken, gençlerin kamuda istihdamı için de önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement