Connect with us

Emeklilik

2024 Yılında Emekli ve Asgari Ücretli Çalışanlara Zam Geliyor! İşte Detaylar…

Yayınlanma tarihi:

2024 Yılında Emekli ve Asgari Ücretli Çalışanlara Zam Geliyor! İşte Detaylar…

Türkiye’de 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak emekli maaş zammı yüzde 49,25 olarak duyurulurken, en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya sabitlendi. Ayrıca, asgari ücretlinin maaşı da 17 bin 2 lira olarak belirlendi ve yılda tek bir zam uygulanacağı açıklandı. Bu gelişmeler, emekli ve asgari ücretli çalışanların gündeminde büyük yer tuttu.

Asgari Ücretli Çalışanlar Zam Bekliyor!

Asgari ücretli çalışanlar, yılda tek bir zam açıklamasının ardından enflasyon nedeniyle Temmuz ayında bir iyileştirme bekliyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından, yeni bir zam sinyali bekleyişleri sürüyor.

Milli Gelir Artışı ile İlgili Sinyaller!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı yüzde 64,77 olarak belirlendi. Bu artış, 1 Ocak 2024 tarihinden sonra emekli olanların aylıklarının hesaplanmasında dikkate alınacak. Ayrıca, milli gelirde yaşanan artışın, emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasına yönelik bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

İlave Zam Beklentisi Gündemde!

Emekli ve asgari ücretle çalışanlara yönelik ilave zam beklentisi gündeme geldi. 2023 yılı GSYH büyüme oranındaki artış çerçevesinde yeni bir zam beklentisi ortaya çıktı. 2024 yılı içerisinde emekli olanların aylıklarına ilave zam yapılacağına ilişkin sinyal verilirken, bu zamın nisan ayında yansıması bekleniyor.

Yapılan hesaplamalara göre, kişi başı aylık milli gelir 34 bin TL olarak belirlendi. Bu çerçevede, milli gelirdeki artışın emekli aylıklarına yansımasıyla birlikte, 2024 yılında emekli olanların aylıklarında iyileştirmelerin başlayacağı öngörülüyor. Bu önemli gelişmeler, emekliler ve asgari ücretli çalışanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement