Connect with us

EĞİTİM

2024 YILI ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? MEB Açıkladı!

2024 YILI ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? MEB Açıkladı!

Yayınlanma tarihi:

Yeni yılın gelmesiyle birlikte, binlerce eğitim fakültesi mezunu için 2024 öğretmen ataması bekleyişine geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklamalar, öğretmen adaylarının atama takvimini ve beklentilerini gündeme taşıdı. Peki, 2024 MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

2024 yılında boş kadrolara yapılacak olan öğretmen atamaları ile ilgili beklentiler, yeni yılla birlikte artış gösterdi. Özellikle son zamanlarda gelen sorular üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin’in 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacaklarını ifade ettiği açıklaması, öğretmen adaylarını yakından ilgilendirdi.

2024 Öğretmen Ataması Takvimi: Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmen adama takvimi, öğretmenlik mesleğini hedefleyen adayların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bakan Yusuf Tekin’in konuyla ilgili değerlendirmelerine göre, şubat döneminde yapmayı arzuladıkları atamalarda, depremin oluşturduğu mali yük nedeniyle uygun bir ortamın oluşmadığını belirtti. Ancak, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini ve bu atamanın yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ile birlikte belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda planlanacağını ifade etti.

Öğretmen Ataması Sayıları ve Branş Dağılımları: Neler Bekleniyor?

Bakan Tekin, önümüzdeki günlerde alınacak en yüksek sayının, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturacağını tahmin ettiğini belirtti. Ancak, henüz atama sayısıyla ilgili net bir açıklama yapmanın yanlış olacağını ifade etti. Tahmini sayılar ve branş bazlı dağılımların önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda gündeme gelmesi bekleniyor.

Bakan Tekin, sosyal medyada bir grup siyasetçinin öğretmen atama sayısını takipçi artırma mekanizmasına dönüştürdüğünü ve bu durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. Ayrıca, en yüksek rakamın verileceği ve bütçe planının gözükmesiyle birlikte net bir tablonun ortaya çıkacağını belirtti.

Öğretmen adayları, atama takvimini bekleyiş içerisinde sürdürürken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı atamalara ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla