Connect with us

EKONOMİ

2024 YILI EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜZDE 50 ARTIŞ! En Düşük Emekli Maaşı…

2024 YILI EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜZDE 50 ARTIŞ! En Düşük Emekli Maaşı…

Yayınlanma tarihi:

Emeklilerin Ocak 2024 Zammı! Memur Emeklilerine Yüzde 51.44, SSK ve Bağkur Emeklilerine Yüzde 39.59 Artış

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusu, 2024 yılında da vatandaşlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Asgari ücret, memur maaş zammı ve emekli maaşı zammı gibi konularda çalışmalar devam ederken, milyonlarca emekli ise gelecek yılın zammını şimdiden merak ediyor. İşte, emekli maaşlarına dair son tahminler ve detaylar.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Seçim öncesinde yapılan zamlarla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak son ara zamda en düşük emekli maaşına bir artış yapılmamıştı. Peki, Ocak 2024’te en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL olur? Bu sorunun yanıtı, emekliler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Ekonomist Muhammet Bayram, emekli zammı konusunda şu ifadeleri kullanıyor: SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 38-39 civarında enflasyon farkı alacaklar. Memur emeklileri ise toplu sözleşmeden kaynaklı zam alacaklar. Toplamda bütün emeklilere yüzde 50’ye yakın artış bekleniyor.

En Düşük Emekli Maaşı Şu Anda Ne Kadar?

Şu anda en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesinde bulunuyor. Nisan ayında yapılan artışla birlikte 5.500 TL’den 7.500 TL’ye çıkarılan en düşük emekli maaşı, temmuz ayında bir artış yaşamamıştı. Ancak, senenin başında ciddi bir artış yapılması bekleniyor.

Enflasyona Ek Refah Payı Verilecek Mi?

Yüzde 38-40 civarında enflasyon farkı bekleniyor. Muhammet Bayram’a göre, memurlara toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 9’luk fark var. Bu da yüzde 47’lere tekabül ediyor. Refah payı ile birlikte yüzde 50’ye yakın bir artış olacağı düşünülüyor.

Son yıllarda SSK, Bağkur ve memur emeklilerine aynı oranda zam yapıldığı için, yüzde 50’ye yakın artışın tüm emeklilere yapılması bekleniyor. Emekli maaşlarındaki bu olası artış, emekliler için önemli bir mesele olarak öne çıkıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla