Connect with us

TÜRKİYE

2024 TÜVTÜRK Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu! Otomobil Sahipleri Kötü Haber!

Yayınlanma tarihi:

2024 TÜVTÜRK Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu! Otomobil Sahipleri Kötü Haber!

2024 yılında ne yazık ki birçok harca ve vergiye zam geldiği bir gerçek. Vergi uzmanı Ozan Bingöl’ün daha önce belirttiği gibi, Yeniden Değerleme Oranı üzerinden hesaplanan araç muayene ücreti de artış gösteriyor. Bu artışla birlikte, “Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork” gibi araçlar için 2024 yılı araç muayene ücreti 1.821 TL olarak belirlendi. (Mevcut fiyat 1.149 TL idi)

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, bu konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı %58,46 olmuştur. Böylece önümüzdeki yıl; -Yurtdışından şahsi kullanım için getirilen cep telefonlarında harç tutarı 20.000 liradan 31.692 liraya, bir otomobil için araç muayene ücreti 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya, en düşük radar cezası ise 951 liradan 1.506,95 liraya yükselecektir.”

Peki, nedir bu Yeniden Değerleme Oranı? Ozan Bingöl bu konuyu şu şekilde açıklıyor: “Yüksek enflasyon dönemlerinde Yeniden Değerleme Oranı toplumun her kesimini doğrudan ve önemli düzeyde etkileyen bir nitelik kazanmaktadır. Özellikle son yıllarda pek çok kişi yeniden değerleme oranı kavramı ile daha yakından tanışmak zorunda kaldı. Çünkü, vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda yeniden değerleme oranı esas alınmaktadır.”

Araç sahipleri için bu artışlar dikkat çekici olabilir ve bütçe planlamalarını buna göre yapmaları gerekebilir. Araç muayene ücretlerinin yanı sıra birçok harç ve vergi de Yeniden Değerleme Oranı’na göre güncellenmektedir. Bu nedenle, finansal durumunuzu ve harcamalarınızı gözden geçirmeniz önemlidir.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement