Connect with us

TÜRKİYE

2024 Model Fiat Egea Türkiye’ye Giriş Yaptı! Kaç TL’den Satılacak? Özellikleri Neler? Elektrikli Mi?

Yayınlanma tarihi:

2024 Model Fiat Egea Türkiye'ye Giriş Yaptı! Kaç TL'den Satılacak? Özellikleri Neler? Elektrikli Mi?

Fiat Egea, ülkemizde en çok satan araç modelleri arasında kendine sağlam bir yer edinmişken, yeni tasarımıyla merakla bekleniyor. Yeni kasa Fiat Egea’nın fiyatı da oldukça ilgi çekici görünüyor.

Uzun süredir otomobil dünyasında heyecanla beklenen yeni kasa Fiat Egea’nın detayları sonunda ortaya çıktı.

Yeni kasa Fiat Egea, eski modeline göre biraz daha kısa bir görüntü sunuyor; ancak ölçülerde büyük bir fark göze çarpmıyor. Otomobilin arka stop lambalarının sportif bir tarzda tasarlandığı göze çarpıyor.

Ön tarafı ise mevcut Egea modeline göre daha oval hatlara sahip. Agresif duruşu biraz daha yumuşatılmış gibi görünüyor. Ancak, yeni kasa Egea’nın tasarımı bazı hayal kırıklıklarına neden olabilir.

Yeni nesil Fiat Egea modeli üç farklı motor seçeneğiyle gelecek. Ancak dizel motor seçeneği artık yer almayacak. Bunun yerine hibrit motor seçeneği sunulacak. Benzinli motor tercihi de kullanıcılara bırakılacak. Ancak hibrit motorlu seçenekte manuel vites opsiyonu bulunmayacak.

Yeni Egea, bazı Avrupa ülkelerinde Linea veya Cronos adıyla satılıyor. Ancak Türkiye’de Egea adıyla devam edecek. Bu, Fiat’ın ülkemizde sıkça tercih ettiği bir durum. Egea ismi Avrupa’da Tipo ve ABD’de Neon olarak anılıyor.

Fiat Cronos, Avrupa’da uzun süredir satılıyor. Ancak Türkiye’ye Egea ismiyle gelmesi planlanan model, bir makyajla farklı bir tasarımla karşımıza çıkacak.

2024 yılında gelecek olan yeni kasa Egea’nın fiyatının biraz daha yüksek olması bekleniyor. Ancak Fiat’ın fiyat konusunda aşırı artışlara gitmediği biliniyor. Bu da demek oluyor ki, mevcut Egea’nın fiyatıyla yeni modelin fiyatı benzer olacak. Tabii, döviz kuru da o dönemdeki önemli bir etken olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla