Connect with us

TÜRKİYE

2024 Model Fiat Egea Türkiye’ye Geldi! Yeni Tasarımıyla Gözleri Kamaştıran Yeni Model Kaç Para? Yeni Özellikler Neler?

Yayınlanma tarihi:

2024 Model Fiat Egea Türkiye'ye Geldi! Yeni Tasarımıyla Gözleri Kamaştıran Yeni Model Kaç Para? Yeni Özellikler Neler?

Türkiye otomobil pazarının gözde modellerinden biri olan Fiat Egea, artık yeni tasarımıyla yollarda boy gösterecek. En çok tercih edilen otomobil modellerinden biri olan Egea’nın uzun süredir beklenen yeni kasasıyla ilgili detaylar belli oldu.

Fiat Egea, Türkiye’de en çok satan otomobiller arasında her zaman öne çıkmış bir model oldu. İlk kez 2015 yılının son çeyreğinde tanıtılan Egea, Türkiye yollarında 8 yıldır varlığını sürdürüyor.

Uzun bir süre sonra Fiat, Egea modelinin tasarımını yenileme kararı aldı. Egea, Avrupa pazarında Tipo adıyla, ABD pazarında ise Dodge Neon adıyla satılıyor. Bazı ülkelerde ise Egea’nın yerine yeni nesil modeller sunulmuştu, ancak Türkiye’ye henüz gelmemişti. Fakat 2024 yılı itibarıyla bu durum değişecek.

Yeni nesil Egea, Türkiye pazarında dizel motor seçeneğine sahip olmayacak. Bunun yerine hibrit motor seçeneği sunulacak. Yeni Egea’da iki farklı benzinli motor seçeneği bulunacak ve ayrıca bir hibrit motor seçeneği sunulacak. Benzinli motorlu versiyonlar manuel vitesle donatılacakken, hibrit motorlu model otomatik vites seçeneğiyle sunulacak.

Avrupa pazarında ‘Cronos’ adıyla anılan yeni Egea modeli, Türkiye’de makyajlı Cronos kasasıyla sunulacak.

Ancak yeni nesil Egea’nın tasarımı, önceki versiyonunun aksine daha sade görünüyor. Ancak bu durumun, yeni Egea’nın hala büyük ilgi görmesini engellemeyeceği düşünülüyor.

Fiat genellikle model değişikliklerinde fiyatlara zam yapmıyor. Bu nedenle mevcut Egea’nın fiyatı 2023 sonunda ne ise, 2024 yılında yeni kasa Egea için aynı fiyat etiketini taşıması bekleniyor. Fakat net fiyat bilgileri için resmi açıklamaların yapılmasını bekleyeceğiz.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla