Connect with us

EĞİTİM

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ! ÖSYM’den Açıklanan Tarihler

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ! ÖSYM’den Açıklanan Tarihler

Yayınlanma tarihi:

Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) heyecanla beklenen sınav takvimi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlendi. KPSS adayları, sınavın önlisans, ortaöğretim ve lisans oturumlarının tarihlerini merak ediyor. Bu haberimizde, 2024 KPSS tarihlerini detaylı bir şekilde ele alacağız.

KPSS Sınav Tarihleri: Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim ve Diğer Oturumlar

ÖSYM’nin açıkladığı 2024 sınav takvimine göre, lisans oturumu (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün oturumu 20 Temmuz, 2. gün oturumu 21 Temmuz’da yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 8 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Ön lisans oturumu ise 1 Eylül’de planlanırken başvurular, 13 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül tarihinde düzenlenecek ve başvurular, 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) ve Başvuru Tarihleri

DHBT oturumu 22 Eylül’de gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları ise 9 Ağustos ile 15 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek.

Başvurular İçin Önemli Tarihler

KPSS sınavlarına başvurular, 3 Mayıs ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, belirlenen tarihler içinde başvurularını tamamlamalı ve sınavlara hazırlıklarına bu çerçevede devam etmelidir.

Bu tarihler göz önüne alındığında, KPSS adayları sınav sürecine hazırlıklarını bu önemli tarihleri takip ederek planlamalıdır. ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılan sınavlara katılım için başvuruların eksiksiz ve zamanında tamamlanması, adayların sınav sürecini sorunsuz bir şekilde geçirmelerini sağlayacaktır.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla