Connect with us

TÜRKİYE

2024 Doğalgaz Yardımı Hesapları Ne Zaman Yatacak? Ne Kadar Yatacak? İşte Detaylar

Yayınlanma tarihi:

2024 Doğalgaz Yardımı Hesapları Ne Zaman Yatacak? Ne Kadar Yatacak? İşte Detaylar

2024 yılının başlamasıyla birlikte vatandaşlar, doğalgaz yardımı ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatırılacağını merak ediyorlar. Kış aylarının gelmesiyle doğalgaz faturaları önemli bir gider kalemi haline geliyor ve dar gelirli aileleri zorlayabiliyor. Bu nedenle devlet, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında doğalgaz yardımları gibi çeşitli destekler sunuyor.

Doğalgaz Yardımı Kimlere Veriliyor?
2024 yılına adım atarken, gözler doğalgaz yardımlarına çevrildi. Türkiye genelinde yüz binlerce vatandaş, doğalgaz yardımı almak için başvurularını yapmış durumda. Önemli bir destek olan doğalgaz yardımları, hak sahiplerinin hesaplarına yakın zamanda yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan açıklamada doğalgaz yardımı hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Belirlenen başvuru döneminde e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaçla bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler faydalanabilmektedir.”

Bu açıklamaya göre; doğal gaz arzı sağlanan ilçe veya beldede ikamet eden vatandaşlar, hak sahibi olmaları durumunda fatura yardımından yararlanabilecekler.

2024 Doğalgaz Yardımı Ne Kadar Olacak?
Alınan bilgilere göre, doğalgaz yardımı miktarı 2500 TL ile 3500 TL arasında değişecek. Yardım miktarı, hak sahiplerinin gelir durumuna bağlı olarak belirlenecek.

Doğalgaz Yardımı Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak?
Önceki yıllarda olduğu gibi, 2024 yılı doğalgaz yardımı ödemelerinin Şubat ayında yapılması bekleniyor. Geçmiş yıllarda doğalgaz fatura yardımları Şubat ayında gerçekleştirilmişti. Bu nedenle, doğalgaz yardımı alacak vatandaşlar, Şubat ayının gelmesini beklemelidirler.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement