Connect with us

Emeklilik

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI! Yeni yılda Asgari ücret ne kadar olacak? Ne Kadar zam gelir? ASGARİ ÜCRET HABERLERİ SON

Yayınlanma tarihi:

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI! Yeni yılda Asgari ücret ne kadar olacak? Ne Kadar zam gelir? ASGARİ ÜCRET HABERLERİ SON

2024 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Son Tahminler Neler?

Asgari ücret zammı ile ilgili beklentiler artıyor. Memur ve emekli zamlarındaki son gelişmelerin ışığında, 2024 yılı asgari ücret zammıyla ilgili tahminler de yoğunlaşmaya başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında gerçekleştireceği toplantı ile yeni yılın asgari ücreti belli olacak. Peki, geçtiğimiz Temmuz’da gerçekleşen zamdan sonra Ocak’ta asgari ücrete ne kadarlık bir zam bekleniyor?

2024 yılının asgari ücret tahminleri çalışanların gündeminde. Temmuz ayında yapılan zammın ardından asgari ücret 11.402 TL seviyesine gelmişti. Ekonomi uzmanı Muhammet Bayram, yeni yıl için asgari ücret zammıyla ilgili öngörülerini paylaştı.

Uzman ekonomist Bayram, yıl sonu asgari ücret tahminlerine dair, “Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, memur zammının yüzde 50 olacağını ifade etti. Yıl sonuna kadar yüzde 40-45 civarında bir enflasyon artışı bekliyoruz. Bu bağlamda asgari ücretin en az yüzde 40 seviyesinde bir artışla net 15 bin lira civarında olmasını öngörüyorum,” dedi.

TÜRK-İŞ’in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmalarını hatırlatan Bayram, “Çalışma Bakanlığı daha önce ‘Asgari ücret ne olmalı?’ başlığıyla bir anket düzenlemişti. Şu dönemde bu tarz bir anketin yeniden gerçekleştirilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. Asgari ücretin 15 bin TL’yi geçmesi oldukça olası” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR

BRÜT ASGARİ ÜCRET 13,414.50

SGK PRİMİ % 14 1,878.03

İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1 134.15

KESİNTİLER TOPLAMI 2,012.18

NET ASGARİ ÜCRET 11,402.32

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla