Connect with us

TÜRKİYE

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI! SON DAKİKA GELİŞMESİ! Asgari Ücret 17.600 TL Olacak

Yayınlanma tarihi:

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI! SON DAKİKA GELİŞMESİ! Asgari Ücret 17.600 TL Olacak

Kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında asgari ücret zam tahminleri netleşmeye başladı. Üst üste gelen açıklamalar, asgari ücretin enflasyon farkına göre belirleneceği kanaatini güçlendirdi. İşte 2024 Ocak ayı asgari ücret zam tahminleri…

Asgari ücret zammı için son tahminler netleşiyor. Özellikle Kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, tespit komitesi öncesi alt sınırın belli olduğuna dair inanç arttı. Üst üste gelen açıklamalar, asgari ücret zammının enflasyon artış oranının altında olmayacağı beklentisini güçlendirdi. Peki, asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? İşte detaylar…

Asgari Ücret Tespit Komitesi 11 Aralık’ta Toplanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komitesi’nin ilk toplantısının 11 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı asgari ücreti hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024 yılı asgari ücretinde bir kez zam yapılacağını belirterek, vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücrete yüzde 35 oranında zam yapılacağı ve böylece asgari ücretin 15 bin 393 TL’ye yükseleceği yorumları ve Bakan Işıkhan’ın tek zam açıklamasıyla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek.

Enflasyon Verileri Sonrası Yüzde 35 Kesin Gibi!

Kulislerde konuşulan ve Cumhurbaşkanı ve Bakan düzeyinde gelen açıklamalarla da desteklenen asgari ücrete yüzde 35 zam ihtimali, Kasım ayı enflasyon verileriyle daha da güçlendi. Temmuz ayında yapılan son zammın ardından geçen 5 ayda enflasyon farkı yüzde 35,24 olarak kaydedildi.

Asgari Ücrette Tek Zam Mesajı

Erdoğan, “Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.” mesajını verdi.

“Enflasyonu Dizginleyici Adımlar Attık”

Ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginleyici adımlar attığını belirten Erdoğan, işaretlerin olumlu olduğunu ve enflasyonun yakın bir gelecekte kalıcı bir şekilde kontrol altına alınacağını ifade etti. Enflasyon sorununun tarihe karışacağını vurguladı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement