Connect with us

Emeklilik

2023 Yeni Torba Yasa Maddeleri: Emeklilere Büyük Müjde ve Dikkat Çeken Detaylar!

2023 Yeni Torba Yasa Maddeleri: Emeklilere Büyük Müjde ve Dikkat Çeken Detaylar!

Yayınlanma tarihi:

2023 Yeni Torba Yasa Maddeleri: Emeklilere Büyük Müjde ve Dikkat Çeken Detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen yeni torba yasa maddeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) çalışmalarını yakından takip eden vatandaşlar arasında büyük ilgi uyandırıyor. Bu maddeler arasında emekli zammı, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, ev hanımlarına emeklilik ve taşerona kadro gibi birçok önemli konu bulunuyor. 9 Ekim Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak bir kereye mahsus ödenecek olan 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi duyuruldu. Peki, bu torba yasa maddeleri neleri içeriyor ve ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 2023 yeni torba yasa maddeleri ve içeriği hakkında merak edilenler…

Torba Yasa Ne Zaman Açıklanacak?

Şu an için TBMM Başkanlığı’na torba yasa teklifi sunulmuş değil. Ancak kulislerden edinilen bilgilere göre, önümüzdeki günlerde torba yasa teklifinin TBMM’ye sunulması bekleniyor.

Emekliye Zam Ne Zaman Gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye zamla ilgili açıklamanın ilk Kabine Toplantısı sonrasında yapılacağını açıkladı. Ancak, Erdoğan’ın konuşmasında “bu yıl sonuna doğru” ifadesini kullanması nedeniyle emekliye refah zammının ocak ayından itibaren uygulanması bekleniyor.

Memur Maaşlarına Ek Zam Gelecek Mi?

Memur maaşlarıyla ilgili toplu sözleşme oranı geçtiğimiz haftalarda netleşti. Buna göre memur maaşlarına yıl sonunda enflasyon artış oranına ek olarak yüzde 15 oranında zam yapılacak. OVP’deki tahmin doğru çıkar yıl sonu enflasyonu yüzde 65 düzeyinde gelirse 6 aylık artış oranının yüzde 37 civarında olması bekleniyor. Bununla birlikte şuan için memur maaşlarıyla ilgili ek zam yapılması gündemde yer almıyor.

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Verilecek Mi?

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenecek.

Yeni Torba Yasa Maddeleri Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Bakanlar Kurulu’na yapılan sunumların ardından 2. torba yasa maddelerinin Meclis’te görüşülmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yeni torba yasa maddeleri, emekliler ve memurlar başta olmak üzere birçok kesimi yakından ilgilendiriyor. Meclis çalışmaları ve açıklamalar takip edilmeye devam ediyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement