Connect with us

EKONOMİ

2023 Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Yeni emekli maaş zammında son durum nedir?

Yayınlanma tarihi:

2023 Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Yeni emekli maaş zammında son durum nedir?

Emekli maaşı zammı gündemin merakla beklenen konularından birisi. Son yapılan düzenleme ile birlikte en düşük  emekli maaşı 7500 TL’ye çekilmişti. Yapılan bir açıklamada, emekli maaşına kademeli iyileştirme yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından SSK ve Bağ-Kur yeni emekli maaşlarının ne kadar olacağı merak edilmeye başlandı. Emekli maaşı zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili. Peki temmuz emekli maaşı zammı ne kadar olacak 2023?

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından yılın ikinci yarısı için maaşlara gelecek zam oranları belli olmaya başlayacak. Enflasyon rakamları emekli maaşını zammının belirlenmesini ekiliyor. Merakla beklenen konu temmuz emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşı hakkında yaptığı açıklamada; “En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz.” demişti.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ 9 BİN 500 TL’YE YÜKSELTİLECEĞİ KANAATİNDEYİM”

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş; “En düşük emekli maaşının 9 bin 500 TL’ye yükseltileceği kanaatindeyim. Daha önceki söylemlerimde de değindiğim gibi en düşük emekli maaşı 2 yıldan daha az bir sürede 5 katına çıkarıldı. En düşük emekli maaşının yükseltilmesi ile ilgili kamuoyunda güçlü bir beklenti bulunmuyor. Ancak diğer emekli maaşları ile en düşük emekli maaşları arasındaki makas ciddi anlamda kapandığı için diğer emekli maaşları ile ilgili de bir düzenleme önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.” dedi.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla