Connect with us

EKONOMİ

2000-2008 İçin Kademeli Emeklilik? Kademeli Emeklilik Sistemi Detayları

EYT düzenlemesini kaçıranlar için kademeli emeklilik umut kapısı olabilir. Bu yeni düzenleme, emeklilik hayali kuran ancak yaş ve prim şartlarına uymayan bireyler için önemli bir adım olarak görülüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik hesaplama tablosu ile çalışanlara rehberlik sağlıyor.

Yayınlanma tarihi:

EYT düzenlemesini kaçıranlar için kademeli emeklilik umut kapısı olabilir. Bu yeni düzenleme, emeklilik hayali kuran ancak yaş ve prim şartlarına uymayan bireyler için önemli bir adım olarak görülüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik hesaplama tablosu ile çalışanlara rehberlik sağlıyor. Ancak 2000-2008 dönemi için kademeli emeklilik mümkün mü? İşte kademeli emeklilik sisteminin A’dan Z’ye detayları…

1999 sonrası SGK mağdurları, EYT’lilerden daha fazla mağdur edildiklerini düşünüyor. Aynı yaş ve prim şartlarını karşılayan kişilerin, birkaç günle emekli olma hakkını kaçırdıklarını belirten bu grup, emeklilik sisteminin adil olmamasına dikkat çekiyor. Farklı çözüm önerileri arasında kademeli emeklilik isteyenler ve eşitlik talep edenler bulunuyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı çalışma kapsamında, 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar için kademeli emeklilik sistemi gündeme geldi. Bu düzenleme onaylanırsa, 2000-2008 arası sigorta girişi olanlar, belirlenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanamayanlar için yeni bir umut kapısı açılıyor.Yeni düzenleme, işe giriş tarihine göre emeklilik yaşını öne çekiyor. 2000 yılında işe başlayan bir kişi, 6 yıla kadar erken emeklilik hakkına sahip olabiliyor. Ancak işe giriş tarihi ilerledikçe emekli olma yaşı da artıyor.Medyada kademeli emeklilik yasasına yönelik çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ancak Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, bu iddiaları yalanlayarak, Ankara’da bulunduğu sırada ilgili kamu bürokratlarına sorduğunu ve böyle bir çalışmanın olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışma olmadığını ifade etti.Kademeli emeklilik konusunda yapılan açıklamalar ve çıkan haberler, EYT mağdurlarını umutlandırsa da, şu an için resmi bir çalışma bulunmamaktadır. Ancak konuyla ilgili olarak daha önce Meclis’e sunulan 4 farklı kanun teklifi bulunmaktadır. Henüz bu tekliflere dair bir dönüş alınmış değildir. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla