Connect with us

EKONOMİ

2000-2008 Arası Sigortalılara Kademeli Emeklilik Sonrası Staj ve Çıraklık Borçlanması Açıklaması

2000-2008 arasında sigortalı olanlar için staj ve çıraklık borçlanması gündemde. EYT düzenlemesinin ardından birçok mağdur kesim, sesini duyurarak emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamına alınmayı talep etti.

Yayınlanma tarihi:

2000-2008 arasında sigortalı olanlar için staj ve çıraklık borçlanması gündemde. EYT düzenlemesinin ardından birçok mağdur kesim, sesini duyurarak emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamına alınmayı talep etti. Bu talepler arasında EYT düzenlemesinin kapsamının genişletilmesi, 1999 sonrası sigorta girişi olanlara kademeli emeklilik getirilmesi, 1999 öncesi staj ve çıraklık sigortası girişi olanların EYT kapsamına alınması bulunmaktadır.

Yakın zamanda, Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde, 2000-2008 arasında SGK Bağkur Emekli Sandığı’na kayıtlı olanlar için yeni bir düzenlemenin gündeme geleceği belirtildi. EYT kapsamında olamayan sigortalılar için belirlenen kademeli yaş şartlarının işe girişe göre değişiklik gösterdiği vurgulandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, yeni bir iş kanunu hazırlanacağını ve düzenlemenin köklü olacağını ifade ederek, “Çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesine yönelik bir çalışma yapıyoruz” dedi.Yeni Şafak’ta yayınlanan haberde, 1999-2000 sonrası SGK’lılar için staj ve çıraklık borçlanmasının geleceği bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, sigorta başlangıç tarihleri 1999 sonrasına denk gelenler için kademeli bir emeklilik düzenlemesi olması durumunda, 2000-2008 arası sigorta girişi olanlar istenen şartları taşıdıkları takdirde emekli olabilecekler.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla