Connect with us

TÜRKİYE

2000-2008 Arası Sigorta Girişi Olanlara Müjde: Yeni Kademeli Emeklilik Sistemi Geliyor! Erken Emeklilik Şartları

Yayınlanma tarihi:

2000-2008 Arası Sigorta Girişi Olanlara Müjde: Yeni Kademeli Emeklilik Sistemi Geliyor! Erken Emeklilik Şartları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) öncülüğünde Meclis’e sunulan torba yasa, 2000-2008 yılları arasında sigorta girişi olan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerine yeni bir erken emeklilik şansı getiriyor. Bu düzenleme, “2. EYT” olarak adlandırılan Kademeli Emeklilik düzenlemesi olarak biliniyor ve milyonlarca vatandaşa umut ışığı oluyor.

Kademeli Emeklilik ile Yeni Erken Emeklilik Fırsatları:

EYT çatısı altında bekleyenleri sevindirecek bu yeni düzenleme, 2000 ve 2008 yılları arasında sigorta girişi olanlara erken emeklilik kapılarını aralıyor. Özellikle staj ve çıraklık mağdurları için getirilen bu düzenleme ile staj ve çıraklık sigortası süresi için borçlanma imkanı sunuluyor. Bu, staj ve çıraklık mağdurlarının işe başlangıç tarihini öne çekme ve erken emeklilik hakkı kazanma fırsatı anlamına geliyor.

Kademeli Emeklilik Kimleri Kapsıyor?

Yeni düzenleme, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanları kapsayacak şekilde tasarlandı. Kademeli emeklilikte, erken emeklilik imkanı iki aşamada değerlendirilecek: 10 yıl sigortalılık süresi ve 12,5 yıl sigortalılık süresi. Bunun yanı sıra, kademeli emeklilik sisteminde 50 yaş üstü olma şartı da bulunuyor.

Staj ve Çıraklık Süresi Borçlanacak:

EYT’ye dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları için sevindirici bir gelişme yaşandı. Staj ve çıraklık süresi için borçlanma imkanı getirilerek, bu mağdurların işe başlama tarihini öne çekme fırsatı sunuluyor. Staj ve çıraklık süresi borçlanması, 2160 gün prim desteği kazandırarak erken emeklilik hakkını ortaya çıkaracak.

Kademeli Emeklilik Ne Zaman Çıkıyor?

Yapılan açıklamalara göre, kademeli emeklilik düzenlemesi torba yasa kapsamında Meclis’e sunuldu. Bu düzenlemenin Ocak ayı sonuna kadar Meclis’te görüşülmesi bekleniyor. TBMM’nin yeniden açılacağı 16 Ocak’tan itibaren torba yasa maddeleri değerlendirilmeye başlanacak, böylece kademeli emeklilik düzenlemesi resmiyet kazanacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement