Connect with us

Emeklilik

1999 – 2001 – 2002 sigorta başlangıcı olanlara müjde! Emeklilik yaşı 3600 prim günü ile düşürüldü! Erken emeklilik düzenlemesi…

Yayınlanma tarihi:

Erken emeklilik müjdesiyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Sigorta başlangıcı 1999-2001-2002 olanlar için emeklilik süresi 3600 güne indirildi.

Prim koşulu azaltıldı ve emeklilik yaşında öne çekilmeler yapıldı. Erken emeklilik son dakika haberlerini sizler için derledik.

1999 – 2001 – 2002 SİGORTA BAŞLANGICI OLANLARIN EMEKLİLİ YAŞI DÜŞÜYOR

EYT yasasıyla birlikte milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkını elde ederken, 1999 sonrası sigorta girişi olanlar arasında düzenlemeler bekleniyordu. Özellikle kısmi emeklilik duyurusundan sonra büyük bir heyecan yaşandı. Yeni emeklilik sistemiyle ilgili şartlar ve detaylar hala ortaya çıkıyor. Artık 3600 gün primle emekli olmak mümkün olacak. SSK ve Bağ-Kur sigortalıları bu yasa ile erken emeklilik imkanına sahip olacak. 1999-2001-2002 sigorta başlangıcı olanlara, staj ve çıraklık mağdurlarına, EYT kapsamında prim ödeyenlere ve ev hanımlarına müjdeler peş peşe geliyor. EYT düzenlemesi sonrası kısmi emeklilik ve erken emeklilik detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ 2023

Yeni emeklilik sistemi milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Özellikle EYT yasası sonrası gündeme gelen kısmi emeklilik, 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar, staj ve çıraklık mağdurları ve emeklilikte prim ödeyenler için büyük önem taşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni emeklilik sistemiyle ilgili alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu. Bu yasa sayesinde artık 3.600 prim günüyle emeklilik mümkün olacak ve emeklilik yaşı öne çekilecek. Ayrıca yeni emeklilik reformu sayesinde ev hanımlarına da büyük bir fırsat sunuluyor. Ev hanımları, hem primlerin bir kısmını devlete ödeyecek hem de çocuk sayısına göre daha erken emekli olma hakkına sahip olacak. SSK ve Bağ-Kur sigortalıları için erken emeklilik imkanlarıyla ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

3600 PRİM GÜNÜ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ

Yeni emeklilik raporuyla birlikte SSK ve Bağ-Kur sigortalıları için prim günü şartı tamamen değişiyor. İlk sigortalılık tarihine göre belirlenen prim günü sayısı, yeni yasa ile birlikte 8 Eylül 1999 öncesi için 3.600 gün, bu tarihten sonra işe başlayanlar için ise 4.500 gün olarak belirlendi. Ancak emeklilik reformunun yürürlüğe girmesiyle birlikte SSK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlemesi yapılacak. Bu durumda prim günü sayısı tamamen 3.600 gün olarak eşitlenecek.

EYT sonrası yapılan düzenleme ile staj ve çıraklık mağdurları, Bağ-Kur prime takılanlar, emeklilikte prim ödeyenler ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı sağlanıyor. Çünkü yeni yasa ile birlikte Bağ-Kur primleri öne çekilecek ve staj ve çıraklık mağdurları için hizmet tespiti yapılacak. Böylece yaklaşık 1 milyon vatandaş, yeni yasa sayesinde erken emeklilik hakkını elde edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan yeni emeklilik yasasıyla birlikte ev hanımları da mutlu olacak. Çünkü ev hanımlarının primlerinin bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Ev hanımları isteğe bağlı sigorta yaptırdığında primlerin üçte ikisini ödeyecek, geri kalan 1/3’ünü ise devlet karşılayacak. Ayrıca ev hanımları çocuk sayısına göre daha erken emekli olma hakkına sahip olacak. Düzenlemeyle ilgili detayların çözüme kavuştuğu ve en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla