Türkiye
Zihinsel ve bedensel engelli oğluna 8 yıldır hem anne hem baba
Hatuniye Mahallesinde yaşayan Hamza Zariç, doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olarak dünyaya gelen oğlu Buluta hem babalık hem annelik yapıyor. Bulutun tüm ihtiyaçlarını karşılayan baba Zariç, 8 yıl önce eşinden boşanınca büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Oğlunun engel durumundan dolayı hiçbir iş yapamayan baba Zariç, “Maddi durumum iyi olsaydı çocuğumu Ankaraya tedaviye götürecektim. Şu an çocuğumun engelli maaşıyla geçiniyorum. Ameliyat olması için desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.
BİR GÜNÜM ÇOCUĞUMLA GEÇİYOR
Zariç, “Benim bir günüm çocuğumla geçiyor. Çok büyük zorluklar çekiyorum. Gece bazen geç uyuyunca ben de uyuyamıyorum. Gündüz kalkar kalmaz, kahvaltısını yaptırıyorum ve sonra da ilaçlarını veriyorum. Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olarak dünyaya gelen Buluta 8 yıldır tek başıma bakıyorum. Hem babalık hem annelik yapıyorum. O beni çok seviyor, ben de onu. Bulutun okula gitmesini çok isterdim. Ama engel durumundan dolayı gidemiyor. Ömrümü oğluma adadım. Epilepsi hastası. Uyku ilacı da kullanamıyoruz. O yüzden sabaha kadar beklediğim zamanlar çok oluyor” diye konuştu.
RABBİM HİÇBİR BABA VE ANNEYİ BU DURUMA DÜŞÜRMESİN
Sabah ilk uyandığında evin temizliği yaptığını, daha sonra Bulutun banyosunu yaptırıp, kıyafetlerini değiştirdiğini anlatan Zariç, “Dışarıya çok nadir çıkıyorum. Çıktığımda da oğlumu yanıma alıp, öyle gidiyorum. Rabbim hiçbir baba ve anneyi bu duruma düşürmesin” dedi.