Kültür

“Zeyrek Akademi bir marka haline geldi”

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

– Fatih’in Geleneksel ahşap ev dokusuyla, dar sokakları ve yokuşlarıyla ve bir zamanlar ilmin merkezi olmasıyla meşhur Zeyrek semtinde yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirilen Zeyrek Akademi’de şehir araştırmaları yaptıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Hedefimiz kültür mirasımızı doğru, işlevsel ve estetik bir zeminde çağın ruhuyla buluşturabilmektir. Bu doğrultuda kültür politikamızı çok yönlü, bütüncül bir çerçevede oluşturduk. Şehir araştırmalarını ve akademik çalışmaları destekleyen Zeyrek Akademi, kültüre dair oluşturduğumuz bütüncül çerçevenin en iyi şekilde temsil edildiği birimlerimizden biridir” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

 Fatih’in tarihine, mimarisine, planlamasına, sanat tarihine, arkeolojisine, sosyal yaşamına ve somut olmayan kültür mirasına dair eğitim ve etkinliklerin düzenlendiği Zeyrek Akademi’nin bir marka haline geldiğini belirten Turan, akademinin İstanbul’un Osmanlı dönemine ait ilk eğitim kurumu olan Molla Zeyrek Camii’nin hemen yanı başında bulunduğunu aktardı.

 Zeyrek Akademi’de; Prof. Dr. Azmi Özcan, Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Mustafa Koç, Prof. Dr. İsmail Kara, Dr. Savaş Ş. Barkçin ve birçok akademisyen dersler verdi. Çağdaş Türk Düşüncesinin Ana Meseleleri, Basra’dan Bosna’ya Yaşayan Sinan, Bütün Yönleriyle Sömürgecilik, Hunlar’dan Cumhuriyet’e Hukuk Sürüvenimiz gibi seminerlerin yanı sıra Şehir Eskizleri Atölyeleri yer aldı.

Ayrıca Prof. Dr. Özer Kamburoğlu’nun katılımıyla fotoğraf çekim ve düzenleme teknikleri, Prof. Dr. Turgay Anar’ın katılımıyla ‘İstanbul’un Edebiyat Mahfilleri’ seminerlerinin de yer aldığı Zeyrek Akademi’de yine Sözlü Tarih Çalışması, Encümen Arşivi Çalışması, Harita ve Gezi Güzergahları çalışması da yapılıyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Akademik seminerlerin ve eğitimlerin tamamlanmasıyla düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu tematik kültürel miras gezilerine katılan öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Düzenlenen geziler kapsamında; Prof. Dr. Suphi Saatçi ile Mimar Sinan Yapıları, Hayri Fehmi Yılmaz ile Ayasofya-i Kebir Camii ve Sultanahmet Bölgesi, Arzu Ulaş ile Yeraltı Su Yapıları, Leyla Alan ile Türbeler, Canan Akhüsük ile Kapalıçarşı, Aylin Kartal ile I. ve II. Ulusal Mimarlık Mirası, Doç. Dr. Gülhan Benli ile Hanlar Bölgesi ve Alidost Ertuğrul ile Hamamlar gezisi yapıldı.

 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version