Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Yol verin ‘haybulans’ geliyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BURSA’da yaralı hayvanların nakli konusundaki sıkıntıları çözmek isteyen Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce ‘haybulans’ adı verilen nakil ve acil müdahale aracı hizmete alındı. 9 veteriner hekim, 4 veteriner teknikeri ve 12 teknik personel, 3 haybulans ile sahada görev yapıyor. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Semih Öz, “Şu anda 17 ilçede hizmet veriyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz” dedi.

Hayvanseverler ile STK’ların yaralı hayvanların nakli konusundaki sıkıntıları dile getirmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce ‘haybulans’ adı verilen nakil ve acil müdahale aracı hizmete alındı. 9 veteriner hekim, 4 veteriner teknikeri ve 12 teknik personel, 3 paybulans ile sahada görev yapıyor. 7161166 numaralı hatta yapılan ihbarlara giden Haybulans ekipleri, yaralı hayvanları kliniğe getiriyor. Bir ekibin ihbara gidip, yaralı hayvana müdahale edip, ardından kliniğe getirme süreci DHA kameralarınca görüntülendi. İhbarla bölgeye giden ekipler, yol kenarında buldukları yaralı köpeğe müdahale edip, Haybulans ile kliniğe getirdi.

‘İNSAN AMBULANSININ FARKLI BİR VERSİYONU’

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Semih Öz, “Toplantılarda sahada eksik olduğunu düşündüğümüz taleplerimizi Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza iletiyoruz. Başkanımızın da hassasiyeti doğrultusunda, Bursa’da eksik olduğunu tespit ettiğimiz ve bu yönde taleplerin de olduğu ‘haybulans’ olarak adlandırdığımız hayvan ambulanslarımızı bünyemize kazandırdık. Aslında insan ambulansının farklı bir versiyonu. Sokak hayvanlarımız için hizmet verecek, acil durumlarda vatandaşlarımızın, hayvanseverlerimizin bize bir telefonla ulaşarak, yaralı ya da güçten düşmüş hayvanların kliniğimize getirilerek, tedavisini yapmak üzere görevlendirdiğimiz araçlarımız” dedi.

‘TÜM İHBARLARI DEĞERLENDİRİYORUZ’ ​

Haybulans ekiplerinin aynı zamanda sokak hayvanlarını besleyeceğini vurgulayan Öz, günde ortalama 15 hayvan bakıldığını belirtti. Öz, “Şu an mesai saatleri içinde hizmet veriyorlar. Fakat yakın zamanda 24 saat esasıyla çalışacaklar. Araçlarımızda teknik personelimiz, veteriner hekimimiz var. Bu açıdan da önemli bir kazanım. Sahada tedaviye muhtaç hayvanlara ilk müdahaleyi yaparak, bazen olay yerinde veterinerimiz ufak bir müdahalede bulunarak, klinikteki yoğunluğu da önlemiş oluyor. Araçlarda hekim olması güzel bir şey. Şu anda 17 ilçede hizmet veriyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz. İlçe belediyelerimizle de koordine halindeyiz. Onların da taleplerini alıyoruz. Toplamda 9 veteriner hekim, 4 veteriner teknikeri ve 12 teknik personel ile sahada görev yapıyoruz. Haybulanslar ile ilgili hem vatandaşlardan hem hayvanseverlerden çok güzel geri dönüş aldık” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam