Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

Yerli yazılım şirketi, geliştirdiği ekosistemle ithalat-ihracat süreçlerini tek platformda topluyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

E-ticaretin kalıcı hale gelmesiyle birçok şirket, uluslararası e-ticaret operasyonlarını yönetebileceği yazılım ve platformlar aramaya başladı. TÜBİTAK destekli tedarik ağı ve e-ticaret platformu Buybase’ın temellerini 2019 yılında attığını söyleyen girişimci Dr. Salim Satır, Türkiye, Kanada ve ABD arasındaki ticareti geliştirmek için şirketin bu yıl hizmete girdiğini belirtti. Dr. Satır, “Buybase e-ticaret ekosistemini, e-ihracat ve ithalat yapan şirketlerin tüm taleplerine yanıt vermeyi başaran, uçtan uca küresel bir e-ticaret altyapısı olarak tasarladık. Anlaşılır ara yüzleriyle alıcı ve satıcıları tek bir platformda birleştiren şirket, dijital ve fiziksel altyapı arasında bir köprü vazifesi üstlenecek” dedi. 

Uzun yıllardır Kanada’da yaşayan girişimci Dr. Salim Satır, yazılım şirketi Buybase’ın temellerini 2019 yılında attığını söyledi. Satır, “Buybase, ithalat-ihracat süreçlerinde ve dijital pazarda devrim yaratan, her şeyi kapsayan bir dijital ekosistem olarak hizmet veriyor. Dijital varlık yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, nakliye yönetimi ve depolama yönetimi ve daha fazlasını kapsayan çeşitli işlevleri entegre ederek, işletme işlevlerini tek, uygun maliyetli bir platform altında birleştirerek, kolaylaştırılmış operasyonlar ile girişimcileri güçlendiriyor” dedi.

TÜBİTAK DESTEĞİ ALDI

Buybase ekosistemini teknolojiyle hayatı kolaylaştırma vizyonuyla geliştirdiklerini hatırlatan Dr. Satır, “2021 itibariyle Buybase projemizi hızlandırdık ve bugün 100 kişiye istihdam sağlayarak güçlü bir yazılım ekibi ile geliştirdiğimiz platformumuzla 2023 içinde beta testlerine başlamayı planlıyoruz. Ataşehir ve Gebze’deki ofislerimizde geliştirdiğimiz Buybase, TÜBİTAK tarafından da destekleniyor. Çözümlerimizi tercih eden kullanıcılar, Buybase’e ürünlerini ekleyebilecek, depo yönetimini bu platform üzerinden gerçekleştirebilecek, Buybase pazaryeri aracılığıyla yurt içi ve dışındaki müşterilerine satış yapabilecek. Ayrıca şahıs şirketleri, orta ve büyük ölçekli işletmeler, karmaşık gümrük süreçlerini ve uluslararası nakliye ve depolamadaki zorlukları Buybase lojistik ve nakliye yönetim modülleriyle aşarak küresel pazara daha kolay ulaşabilecek” diye konuştu.

“ULUSLARARASI E-TİCARETTE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN KÜRESEL BİR EKOSİSTEMLE GELİNEBİLİR”

Sundukları çözüm ekosistemini bir küresel kaynak yönetimi sistemi olarak tasarladıklarını ifade eden Dr. Satır,  “Uluslararası e-ticaretin depo yönetiminden satın almaya, uluslararası ve yerel nakliye yönetiminden çok kanallı fulfilment’a, envanter yönetiminden platformlar arası sipariş yönetimine, finanstan dijital varlık yönetimine pek çok zorluk içerdiğini biliyoruz. Bu zorlukların üstesinden küresel bir ekosistemle gelinebileceğine inanıyoruz. Buybase e-ticaret ekosistemini, e-ihracat ve ithalat yapan şirketlerin tüm taleplerine yanıt vermeyi başaran, uçtan uca küresel bir e-ticaret altyapısı olarak tasarladık. Anlaşılır ara yüzleriyle alıcı ve satıcıları tek bir platformda birleştiren Buybase, dijital ve fiziksel altyapı arasında bir köprü vazifesi üstlenecek” ifadelerini kullandı.

29 EKİM’DE PİYASAYA ÇIKACAK

Buybase platformunun, karmaşık sistemlerde gezinme yüküne ve pahalı çözümlere olan gereksinimin önüne geçerek, uluslararası alana açılma ve büyüme fırsatları arayan girişimciler için benzersiz erişim kolaylığı sunduğunu söyleyen Dr. Salim Satır, “Halihazırda Türkiye, ABD ve Kanada’da stratejik olarak konumlandırılmış merkezleri bulunan Buybase, kıtalararası teslimatları sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor ve tescilli teslimat ağı ve depoları aracılığıyla bu sürecin sorumluluğunu üstleniyor. Küresel vizyonla yerel çözümler sunan glokal bakış açısıyla türünün tek örneği olarak tasarlanan Buybase, ihtiyaç duyulduğunda herhangi bir sayıda ülkedeki pazarlara ve hizmetlere sorunsuz bir şekilde ölçeklendirmeye uygun bir mimariye sahip” dedi.

Şirketin yakın dönemde alpha ve beta sürümleri ile sistematik testlerden geçerek son kullanıcılara ulaşacağını belirten Dr. Satır, çıkış planlamasına yönelik şunları açıkladı:

“TÜBİTAK ile stratejik iş birliği çerçevesinde markaları kademeli olarak 3 yıl içinde Buybase ekosistemine dahil ediyor olacağız. Önümüzdeki 5 yıl içindeyse 50 büyük ülke ve pazarı sisteme dahil edip uluslararası dijital bir ekosisteme ulaşmayı planlıyoruz. Bu da Türkiye’deki işletmelerin mal ve hizmetlerini yerel ve küresel olarak bu ülkelerden herhangi birine sunmalarını sağlayacak, olağanüstü fırsatların kilidini açacak ve yeni bir dijital ticaret çağının habercisi olacak. Türkiye’de SST Teknoloji A.Ş.’nin sahipliği ve işletmeciliğinde bulunan Buybase’in alpha sürümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde 29 Ekim’de kullanıma açılacak.”

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam