Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ GELİYOR! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vergide reformlar yapacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin tümü üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Kimse Bunu Bilmiyor! Emlak Vergisi İadesi! Kimler Yararlanabilir ve Nasıl Alınır?
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin tümü üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Yılmaz, vergide reformlar yapacaklarını belirterek, “Vergi tabanını genişleterek dolaysız vergilerin payını artıracağız. Bu, toplam vergilerin artacağı anlamına gelmiyor. Toplam vergiler içinde dolaysız vergilerin payını yükselteceğiz” dedi.

Yılmaz, vergi eleştirilerine de yanıt verdi. OECD rakamlarını aktaran Yılmaz, “OECD’nin 2022 verilerine göre, toplam vergi yükü sıralamasında ülkemiz yüzde 20,8 oranıyla 38 OECD ülkesi arasında en düşük vergi yüküne sahip 3. ülke konumundadır” dedi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı harcamalarına ilişkin eleştirileri de yanıtladı. “Cumhurbaşkanlığı bütçesi sadece Cumhurbaşkanlığının idari harcamalarının yapıldığı bir bütçe değil” diyen Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yer alan mal ve hizmet alım giderlerinin yaklaşık yüzde 63’ü barışı destekleme giderleri olarak ilgili bakanlık ve kuruluşlara aktarılmaktadır” dedi.

Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Faiz giderlerinin bütçe içindeki payı 2002’de yüzde 43,2 iken son dönemlerde bu oranın yüzde 12’ler seviyesinde olduğunu görüyoruz.
  • Türkiye’nin dışarıya borcu 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla 457,8 milyar dolara ulaşmış durumda.
  • Türkiye’nin kişi başına geliri 12 bin 500 doların üstüne çıkacak bir rakam.
  • 2026 yılı itibarıyla 1,3 trilyon dolarlık milli gelir, 15 bin dolar da kişi başına gelir hedefliyoruz.
  • Vergi tabanını genişleterek dolaysız vergilerin payını artıracağız.
  • Vergiyi tabana yaymak dar gelirliden vergi almak demek değil. Vergiyi tabana yaymak, vergi vermeyenden vergi almak demek.
  • Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yer alan mal ve hizmet alım giderlerinin yaklaşık yüzde 63’ü barışı destekleme giderleri olarak ilgili bakanlık ve kuruluşlara aktarılmaktadır.
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam