Ekonomi

YAŞLILIK SİGORTASI GELİYOR! Bakan Işıkhan Duyurdu!

YAŞLILIK SİGORTASI GELİYOR! Bakan Işıkhan Duyurdu!

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda yaptığı konuşmada, seçim vaatleri arasında yer alan yaşlılık sigortasının hayata geçirileceğini müjdeledi. Bakan Işıkhan, “Yaşlılık Sigortası’nı orta vadeli bir dönemde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı korumak durumundayız. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek.” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Yaşlılık sigortasının, dünya genelinde nüfusun yaşlanmasıyla ortaya çıkan bir ihtiyaca cevap vereceğini vurgulayan Işıkhan, Türkiye’de halen 60-65 yaş arasındaki bireylerin aktif iş hayatında olduğunu belirtti. Bakan, genel sağlık sigortasının bedelini ödeyemeyecek durumda olanlardan talep edilmediğini ve bu sistemde Türkiye’nin dünya genelinde benzerine rastlanmayan bir avantaj sunduğunu dile getirdi.

Bakan Işıkhan, gelecekte yaşlıları korumanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Her evde neredeyse bir yaşlı, bir engelli, bir hasta vatandaşımız var. Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Bizim bu anlamda bir öngörü geliştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Deprem bölgesinde etkilenen şehirlerde çalışma hayatının eski haline getirilmesi için yapılan çalışmalara da değinen Bakan Işıkhan, konutların öncelikle teslim edileceğini ve ardından iş yerleri ile atölyelerin inşası ve onarımıyla deprem bölgesindeki çalışma hayatının eski haline dönmesinin hız kazanacağını belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ara eleman sorununa da değinen Bakan, ana mesleklerde önemli başarılar elde edildiğini ancak ara elemanda mesleki yeterlilik konusunda sorunların sürdüğünü belirterek, “Yatırımda Türkiye’nin öncü girişimlerini biz gerçekleştirmek zorundayız. Yeni reformlar gerçekleştirmeliyiz. Değişime ayak uydurmak zorundayız.” açıklamasını yaptı.

Tüketici dernekleri, dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının daha aktif rol oynaması gerektiğini söyleyen Bakan Işıkhan, istihdamı artırmak ve 5 milyon istihdam sözünü tutmak için çalışmaların devam edeceğini belirtti. İşverenlerin büyük desteği olduğunu dile getiren Bakan, sorunları çözme noktasında iş birliği içinde olduklarını ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version