Türkiye
Vatandaşların yüzde 77,2’si Merih Demiral’ın bozkurt işaretini ırkçı bir hareket olarak görmüyor
Araştırmaya katılanların yüzde 79u, Türklere özgü olan bozkurt işaretinin Avusturyada yasak olmasına tepkili. Yüzde 21i ise bu yasağı doğru buluyor.
Araştırmada, Türklerin Avrupadaki varlığı da irdeleniyor ve katılımcıların yüzde 67,3ü, Avrupada yaşayan Türklere karşı ırkçı bir tutumun var olduğunu söylüyor. Yüzde 32,7sine göre ise Avrupada böyle bakış açısı yok.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Türkiye-Avusturya maçında yaşanan olaylardan sonra şampiyonayı takip etmek için Almanyaya gidecek olması, Türk halkının yüzde 72,8i tarafından memnuniyetle karşılanıyor ve Erdoğanın takımına ve ülkesine sahip çıktığını göstermeye gittiğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 27,2si ise, bu kararı yanlış bulduğunu ifade ediyor ve Erdoğanın Avrupa şampiyonasına gitmek istemesinin olayları daha da artıracağını düşünüyor.
ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ
Türkiye genelinde 2 bin 962 kişinin katıldığı ve 04-5 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile Areda Surveyin Profil Bazlı Dijital Paneli kullanılarak gerçekleştirildi.