Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Van’da evlat eylemine katılan anneden oğluna: Sensiz dayanamıyorum

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

DEM Parti İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti 83üncü haftada da sürüyor. İpekyolu ilçesindeki Menekşe Sokakta bir araya gelen aileler, ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafları ile DEM Parti il binasına kadar yürüdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte aileler, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. DEM Parti il binası önünde açılan müzik sesine, aileler slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Polis, bina önünde önlem aldı.

Eyleme Hakkariden katılan Zümrüt Salim, oğlu Hamzanın 9 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırıldığını belirterek, “Oğlum için mücadele veriyorum. 9 yıldır oğlumdan hiçbir haber alamıyorum. Oğlumu versinler, başka bir şey istemiyorum. Oğlum Hamza sensiz dayanamıyorum. Hafızlık okuyordu, dağa kaçırdılar. Onun için gece de gözüme uyku girmiyor” dedi.

Fatma Tekyurt ise kızı Handenin 9 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırıldığını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ricada bulunmak istiyorum. Bütün anneler için bu çağrıyı yapıyorum. En kısa sürede çocuklarımıza kavuşmamızı sağlasın. Ricamız budur, artık çocuklarımızı çok merak eder hale geldik. Hiçbir haber alamıyoruz. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Kızıma da sesleniyorum. Pişman olup, gelsin, teslim olsun. Gerçekten oradan bir şey çıkmaz” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam