Kültür

Usta yönetmen Metin Erksan vefatının 10’uncu yılında anıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

– Sultanbeyli Belediyesi, 2’nci Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında ‘Vefatının 10. Yılında Metin Erksan’ konulu panel düzenledi. Paneldeki konuşmacılar sanatçı Hülya Koçyiğit ve Prof. Dr. Şükrü Sim, usta yönetmeni anlattı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bu sene 15-18 Aralık tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenecek olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program ile “Yılanların Öcü”, “Acı Hayat”, “Susuz Yaz”, “Sevmek Zamanı”, “Kuyu”, “Üç Arkadaş” gibi onlarca unutulmaz filme imzasını atan sinemanın değerli yönetmen ve senaristi Metin Erksan anıldı. ‘Vefatının 10. Yılında Metin Erksan’ başlıklı panelde Hülya Koçyiğit ve Prof. Dr. Şükrü Sim ünlü yönetmeni anlattı.

METİN ERKSAN ONURUNA KISA FİLM SEÇKİSİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan kısa film türünün gelişmesine destek olmayı, Türkiye’de kısa film ve sinema endüstrisinin ilerlemesine katkıda bulunmayı ve kısa film türündeki yapımları seyircisiyle buluşturmayı amaçlayan yarışmaya başvurular devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerle de Türk sinemasının önemli isimleri sinemaya dair deneyimlerini paylaşıyor. Bu yıl sinemaya büyük emek veren Metin Erksan onuruna seçilecek 5 kısa film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

HÜLYA KOÇYİĞİT, USTA YÖNETMENİ ANLATTI

AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşen panelde Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit, kendisine ilk kamera deneyimini yaşatan “Susuz Yaz” filminin yönetmeni Metin Erksan’ın sinemaya bıraktığı izlerden bahsetti. Sinema Yazarı Suat Köçer’in moderatörlüğünde yapılan panelde, bir dönem Metin Erksan’ın asistanlığını da yapmış olan Prof. Dr. Şükrü Sim ile usta yönetmen anılırken, aynı zamanda Erksan’ın senarist ve yönetmenliği üzerinden sinemacılarına tavsiyelerde bulunuldu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ METİN ERKSAN ADINA VERİLECEK

Yurt içi ve yurt dışından katılımlarla 11 Kasım’a kadar devam edecek olan 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmlerin yanı sıra jürinin belirlediği bir finalist filme de “Jüri Özel Ödülü “verilecek. Ödül, vefatının 10. yılı dolayısıyla bu yıl “Metin Erksan Jüri Özel Ödülü” adıyla takdim edilecek. Yarışmayla ile ilgili detaylı bilgi ve başvurular için internet sitesi ziyaret edilebilir.

Erksan’ın önemli eserler bırakarak hayatını kaybettiğini söyleyen Hülya Koçyiğit, “Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür ediyorum. Türk sinemasına çok güzel bir vefa örneğidir. Metin Erksan, Türk sinemasında gelmiş geçmiş en kıymetli, güçlü yönetmenlerimizden biridir. Aramızdan çok önemli eserler bırakarak ayrıldı. Ama sadece yaptığı filmleriyle değil, onunla çalışmış bir insan olarak entelektüel yönünü, sanat, sinema tarihi bilgisini, felsefeye, bilime verdiği önemi dinleyerek onu tanıdım. Allahtan bıraktığı o güzel filmlerle teselli buluyorum. Özellikle Türk sinemasına ilgi duyan gençlerin onun filmlerini mutlaka izlemesini tavsiye ediyorum” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise “Katılımlarından dolayı kıymetli sanatçımız Hülya Koçyiğit hanımefendiye teşekkür ediyorum. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ikincisini düzenliyoruz. Bu sene yarışmayı vefatının 10’uncu yılı vesilesiyle Metin Erksan’a adadık. Panelde usta isimlerden kıymetli yönetmenimizi dinleyeceğiz. Kendisine rahmet diliyorum. Bugün burada olan bütün sanatseverlere, kültür dostlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir dönem Metin Erksan’ın asistanlığını da yapan Prof. Dr. Şükrü Sim de “Metin Erksan üzerine konuşmak çok zor. Çünkü çok farklı bir karaktere sahip, farklı bir insandır. Sinemasıyla lise yıllarında, kendisiyle 1992’de lisans öğrencisiyken tanıştım. 2012 yılına kadar hukukumuz devam etti. Evine çok az insan girerdi bize de nasip oldu o şerefe nail olduk” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

 

 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version