Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Üniversite öğrencileri kar festivalinde halay çekip eğlendi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsünde yapılan kar festivalinde öğrenciler halay çekerek eğlendi, yarışlara katıldı.

BEÜ kampüsünde kayak merkezinde düzenlenen kar festivaline Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Rektör Yardımcısı Mustafa Atlı, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Halk oyunlarıyla başlayan festivalde kayak gösterisi, halat, kızak, naylonla gruplar arası kayak ve kardan heykel yarışmaları yapıldı.

BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Necmettin ElmastaÅŸ, bu yılın bereketli olduÄŸunu, özellikle mart ayında Bitlis’in, görülmeyen bir yağış aldığını söyledi. Bu yıl toplamda 10 metre kar yaÄŸdığını belirten Prof. Dr. ElmastaÅŸ, “Her zaman karı külfet olarak gördük. Bunu faydaya dönüştürmek istedik. Güzel bir festival yaparak eÄŸlenceye dönüştürmeye çalıştık. Bugün de mart ayının en güneÅŸli gününe denk geldik. Festivalimizde birtakım yarışmalarla öğrencilerimiz, gönüllerince eÄŸleniyor. Kayak tesisimiz, Türkiye’de bir ilk. Tesisimizde eÄŸitim faaliyetleri yapılıyor. Hem öğrencilerimize hem de Bitlisli vatandaÅŸlarımıza eÄŸitimlerimiz devam ediyor. Bu festival de bir ilk. Ä°nÅŸallah ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Yani bundan sonra daha geniÅŸ katılımlarla bunları sürdürmeyi düşünüyoruz” diye konuÅŸtu.

‘KARA DÖNÜŞTÃœRMEMÄ°Z LAZIM’

Bitlis Belediye BaÅŸkanı Nesrullah TanÄŸlay ise uzun yıllardır böyle bir kar görmediklerini söyleyerek, “Sadece mart ayında 4,5 metre kar yaÄŸdı. Bugün mart ayının sonu, sanki ÅŸubat ayındayız. Karı, artık biraz daha kendi lehimize çevirmemiz lazım. Bu tarzda festivaller yapmamız lazım. Karı, biraz da kara dönüştürmemiz lazım. Bu yıl üniversitemizin, belediyemizle Bitlis EÄŸitim ve Tanıtma Vakfı’nın düzenlediÄŸi festivaller, çok güzel geçti” ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin de verildiği festivale katılanlara sucuk, köfte ve ayran ikram edildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam