Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Ukrayna’dan tahliye edilen 180 Ahıska Türkü Elazığ’a getirildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

UKRAYNA’dan tahliye edilen 180 Ahıska Türkü uçakla Elazığ’a getirildi. Vali Ömer Toraman tarafından karşılanan Ahıska Türkleri, geçici konaklama merkezine götürüldü. 

Rusya’nın Ukrayna’yı iÅŸgal etmesiyle baÅŸlayan savaÅŸta Herson kentinde mahsur kalan Ahıska Türklerinin güvenliÄŸini saÄŸlamak için tahliye iÅŸlemleri devam ediyor. Bu kapsamda 180 Ahıska Türkü, akÅŸam saatlerinde uçakla Elazığ Havalimanı’na getirildi. Ahıska Türklerini Vali Ömer Toraman, Belediye BaÅŸkan Vekili Nazif BilginoÄŸlu, Ä°l Emniyet Müdürü Celal Sel, Ä°l Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler Ä°l Müdürü Ali Sait Çeçen karşıladı. Uçaktan inen misafirler gül ve Türk bayrakları ile karşılanırken, çoÄŸu Ahıska Türkü gözyaÅŸlarına hakim olamadı. Tahliye edilmelerinde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür eden Ahıska Türkleri daha sonra AÅŸağıdemirtaÅŸ Geçici Konaklama Merkezi’ne götürüldü.

Türkiye’nin büyük bir diplomatik gayret ve baÅŸarısı sonucu ateÅŸ altında kalan Ahıska Türklerinin tahliyesinin gerçekleÅŸtiÄŸini belirten Vali Toraman, “Ä°lk uçağımız bugün Elazığ’a indi. Sevkiyatlar imkanlar nispetinde devam edecek. Ä°nÅŸallah bu soydaÅŸlarımıza biz de burada ev sahipliÄŸi yapacağız. Ahıska Türkleri tarih boyunca çok zulüm görmüş bir Türk topluluÄŸu. Stalin zulmüne maruz kalmış bir Türk topluluÄŸu. Bu defa da böyle bir zorlukla karşılaÅŸtılar. Ä°nÅŸallah biz onların yanındayız her zaman, olmaya da devam edeceÄŸiz. Burada artık kendi evlerindeler. Ortalık düzelinceye kadar inÅŸallah kardeÅŸliÄŸimizin gereÄŸini yerine getireceÄŸiz” dedi.

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam