Sosyal medyada bizi takip edin

İş Dünyası

Türkiye ve Rusya ticaretinde yeni dönem; platform kuruldu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Rusya pazarının Türkiye ile olan ticaret hacminin büyüklüğü ve potansiyeli açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Sözdinler, “2022 yılında Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 37 milyar dolar seviyesindeyken, bu rakam 2023 yılında 56 milyar doları aştı. Bu pazarda uzun vadeli ticaret hedefi ise 100 milyar dolar. Ancak, mevcut para transferi sistemlerinin karmaşıklığı, yüksek işlem maliyetleri ve Batı’nın Rusya’ya olan yaptırımları bu potansiyelin gerçekleştirilmesine engel oluyor. Bu engelleri aşmak için geliştirdiğimiz Letim’le yıllık 500 milyon dolarlık para transferini hızlı, güvenilir ve maliyet etkin bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HIZLI VE GÜVENİLİR PARA TRANSFERİ

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa ve ABD tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımların, birçok finansal hizmet sağlayıcısının Rusya ile olan ilişkilerini sınırlamasına neden olduğunu hatırlatan Sözdinler şunları kaydetti:

“Ancak, Moneybo olarak, bu zorluklara rağmen, kullanıcılarımıza güvenli ve hızlı para transferi olanağı sunmak için esnek çözümler geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistem, yaptırımlara uygun olarak çalışıyor ve kullanıcı dostu ara yüzü, düşük işlem ücretleri ve anlık para transferiyle dikkat çekiyor. Letim’le Rusya ve Türkiye’deki bireysel ve kurumsal müşterilerimize özel kampanyalar sunarak, iki ülke ticari ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Öncelikli olarak Rusya’yla ticarette kullanılacak Letim uygulamasının, önümüzdeki dönemde Azerbaycan, Belarus, Gürcistan ve Romanya’ya ihracatta da kullanılması planlanıyor.”

SIRADA ORTA DOĞU ASYA VE AVRUPA VAR

Oyak Portföy Yönetimi Girişim Sermayesi Fonu, Finberg ve İş Bankası’nın iştiraki Moka’nın da ortakları arasında bulunduğu United Payment, Rusyadan sonra diğer pazarlar için de dijital çözümler geliştirmeye devam edecek. Orta Doğu, Asya ve Avrupa pazarlarında benzer ihtiyaçların olduğunu dile getiren Sözdinler, “Bu pazarlar için planladığımız çözümler arasında; yerel para birimleriyle yapılacak işlemler için entegre sistemler, mobil uygulama üzerinden anlık döviz kurları, kullanıcı dostu ara yüzler ve gelişmiş güvenlik protokolleri oluşturmak yer alıyor. Ayrıca, farklı ülkelerdeki düzenlemelere uyum sağlamak için yerel ortaklıklar kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir