Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Türkiye, Uluslararası Su Forumu’na ev sahipliği yapacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin, Dışişleri Bakanlığının da katkılarıyla Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından organize edilen Uluslararası Su Forumuna 5inci kez ev sahipliği yapacağını bildirdi. Toplantının, küresel iklim değişikliği odağında su yönetimi konusunda sürdürülebilir politikalar geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yumaklı, “Orman yangınları, kuraklık, sel ve taşkın gibi hadiselerle kendini sadece ülkemizde değil tüm dünyada derinden hissettiren küresel iklim değişikliği, alınacak önlemler konusunda uluslararası düzeyde topyekun bir kararlılık gerektiriyor. Küresel alandaki birçok sorunun çözümüne sunduğu katkıyla uluslararası arenada söz sahibi olan ülkemiz, küresel iklim değişikliğinin yol açtığı olumsuz etkilerin yine uluslararası bir platformda tartışılarak çözüm üretilmesi noktasında sorumluluk üstlenmektedir. Bu bağlamda, Türkiyenin güçlü su vizyonu ışığında, 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde Su Dirençliliğini Güçlendirmek: İnovasyondan Eyleme ana temasıyla 5inci İstanbul Uluslararası Su Forumunu gerçekleştireceğiz. Toplantıda, konusunda uzman yerli ve yabancı araştırmacılar, yetkililer ve bilim insanları küresel ve bölgesel su gündemine katkı sunmak ve iş birliğini güçlendirmek üzere görüşlerini sunma imkanı bulacak” dedi.

Bakan Yumaklı, İstanbul Uluslararası Su Forumları’nın, düzenlendiği ilk günden itibaren Türkiyenin su yönetimindeki vizyonunu dünyayla paylaşan, iş birliği ve ortaklıkları güçlendiren saygın bir uluslararası platform konumunda olduğunun altını çizerek, “5inci İstanbul Uluslararası Su Forumunun da ülkemize ve dünyamıza su yönetimi konusunda bilimsel gelişmeler ışığında önemli katkılar sunacağına inanıyor, su dünyasını, küresel ve bölgesel su gündemine katkı sunmak ve iş birliğini güçlendirmek üzere İstanbulda buluşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam