Sosyal medyada bizi takip edin

Sağlık

 “Türkiye estetik cerrahide referans ülke konumunda” 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Venedik Klinik Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Sarıkaya, yurt dışından saç ekimi ve plastik cerrahi ile ilgili taleplerin çok fazla olduğunu belirterek, “Türkiye’de estetik cerrahi alanında çok profesyonel cerrahlar ve uzmanlar var. Kaliteli estetik hizmetleri çok uygun fiyatlarla sunuluyor. Farklı ülkeler de saç ekimi ve estetik cerrahi alanındaki fırsatları gördü ve bu alanda çeşitli ataklar yapıyorlar. Ama Türkiye, saç ekimi başta olmak üzere estetik cerrahide referans ülke konumunda” dedi. 

Atakan Sarıkaya, sağlık turizminde sektörün mevcut durumu ve beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. 1997 yılından beri sağlık sektöründe yönetici olarak görev yapan ve son 12 yıldır da anahtar teslim klinikler kuran Sarıkaya, Venedik Klinik’te saç ekimi başta olmak üzere plastik cerrahi, diş estetiği ve medikal estetik ile ilgili hizmetler verdiklerini söyledi. Klinikteki 40 odanın 20’sinde saç ekimi yaptıklarını anlatan Sarıkaya, saç ekimi yapan prestijli işletmeler arasında ilk 5’te yer aldıklarını vurguladı. 

“SAÇ EKİMİNDE MERDİVEN ALTI ÇALIŞAN BİRÇOK YAPI VAR” 

Bin 500 metrekare kapalı alana sahip kliniğinin Mecidiyeköy Meydan’da, ulaşım açısından avantajlı bir lokasyonda bulunduğuna işaret eden Sarıkaya, saç ekiminde kaliteye ve güvene dikkat çekerek “Her köşe başında merdiven altı çalışan birçok saç ekim merkezi var. Saç ekimi için Sağlık Bakanlığı özel bir ruhsat veriyor. Bu ruhsatı alabilen kurum sayısı çok az; Venedik Klinik olarak bu ruhsata sahibiz. Saç ekimi başta olmak üzere estetik uygulamalarında tecrübeli bir kadromuz var. En az tecrübesi olan personelimiz bile 10 yıllık deneyime sahip. Plastik cerrahlarımız çok tecrübeli ve kendi alanlarında marka haline gelmiş uzman cerrahlardır” ifadelerini kullandı. 

“SAĞLIKLA HİÇ ALAKASI OLMAYAN KİŞİLER SAÇ EKİMİ YAPABİLİYOR” 

Sağlık turizminin önemine işaret eden Atakan Sarıkaya, klinik olarak sağlık turizmine odaklandıklarını ifade ederek, yurt dışından Türkiye’ye saç ekimi ya da estetik operasyonlar için gelecek hastaların dikkat etmesi gerekenlere ilişkin şunları söyledi:

“Maalesef ‘merdiven altı’ olarak tabir ettiğimiz saç ekimi yapan çok sayıda kuruluş var. Bunlar, sektörde önemli bir sorundur. Sağlıkla hiç alakası olmayan kişiler saç ekimi yapabiliyor. Bu sebeple saç ekimi başta olmak üzere estetik prosedürler için Türkiye’ye gelmek isteyenlerin kurumsal klinikleri tercih etmeleri önem arz ediyor. Kliniklerin ruhsatlarını ve bu alandaki tecrübelerini sorgulamaları gerekiyor. Aksi halde mağdur olabilirler.” 

Saç ekiminden sonra ortaya çıkan sorunların ya da olumsuz sonuçların telafisinin mümkün olmadığını vurgulayan Sarıkaya, saç ekimi ya da estetik operasyon yaptıran hastaların, operasyon sonrası kontroller ve muhtemel sorunlar için muhatap bulabilecekleri klinikleri tercih etmelerinin önemine işaret etti. 

“BÜROKRASİ ANLAMINDA SEKTÖRÜN ÖNÜNÜN AÇILMASI GEREKİYOR” 

Türkiye’de pandemiden sonra estetikle ilgili algıların değiştiğini ifade eden Atakan Sarıkaya, şu bilgileri paylaştı: 

“Yurt dışından saç ekimi ve plastik cerrahi ile ilgili talepler çok fazla. Bunun sebebi şu; Türkiye’de estetik cerrahi alanında çok profesyonel cerrahlar ve uzmanlar var. Kaliteli estetik hizmetleri çok uygun fiyatlarla sunuluyor. Farklı ülkeler de saç ekimi ve estetik cerrahi alanındaki fırsatları gördü ve bu alanda çeşitli ataklar yapıyorlar. Ama Türkiye, saç ekimi başta olmak üzere estetik cerrahide referans ülke konumunda. Sağlık Bakanlığı da bunun farkında. Sektöre yönelik çeşitli destekleri var; bu konuyla ilgili daire başkanlığı kuruldu. Ancak sektörün bakanlıktan beklentileri çok fazla. Temel beklenti, bürokratik engellerin kaldırılması. Ciddi oranda döviz girdisi sağlayan ve ekonomiye katkısı olan bir sektör ve bürokratik engellerle karşılaşabiliyor. Özellikle bürokrasi anlamında sektörün önünün açılması gerekiyor. Mevcut teşviklerin artırılması ya da daha aktif olması gerekiyor. Ruhsatlandırma problemlerinde de bakanlık devreye girerek, süreci sonuçlandırmak için destek olmalı.” 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam