Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

Türk Telekom’a iki farklı uluslararası programdan birincilik ödülü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türk Telekom, operasyonlarında verimlilik sağlamak üzere geliştirdiği ve yapay zeka yöntemlerinin kullanıldığı NOVA ALFA (Advance Line Fault Analytics) projesiyle teknoloji üzerine araştırmalara imza atan Gartner’in düzenlediği Eye on Innovation’da Avrupa birincisi olduğunu duyurdu. Türk Telekom, yapay zekâ yöntemlerinin kullanılarak hat analizlerinin ve uzaktan anlık tespitlerin sağlanabildiği ALFA projesiyle Gartner’ın düzenlediği ‘Eye on Innovation’ araştırmasında birincilik ödülünün sahibi oldu.

‘YENİ NESİL TEKNOLOJİLER ÜRETMEK ÜZERE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ’

Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan, “Yeni nesil teknolojiler üretmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyor, dijital dönüşüm yolcuklarında tüm kullanıcılarımıza fayda sunacak çözümler üretiyoruz. ALFA projemiz de yapay zekâ desteğiyle, ileri seviyede fiziksel hat analizleri saniyeler bazında uzaktan yapılabiliyor ve anlık tespitler gerçekleştirilebiliyor. Operasyonlarımızda verimlilik sağlamak üzere geliştirdiğimiz projemizin önemli araştırma kurumlarından biri olan Gartner’in düzenlediği ‘Eye on Innovation’ da birincilik ödülünün sahibi olması, gerçekleştirdiğimiz çalışmaların önemi için mutluluk verici. Türk Telekom olarak geliştirdiğimiz yeni teknolojilerimiz, uluslararası alanda bir başka ödülün de sahibi oldu. Kullanıcılarımızın ev içi Wi-Fi kullanım deneyimlerine fayda sağlayan, aylık 1 milyonu aşan uygulama kullanımı ile operasyonel verimliliğimizi artıran “Wi-Fi Mercek” ürünümüz, bu alanda küresel standartları belirleyen organizasyon olan WBA tarafından birincilik ödülü kazanarak başarısını kanıtladı. Mühendislerimiz tarafından geliştirilen yenilikçi çözümlerin uluslararası alanda birincilikler kazanması, değer odaklı yaklaşımımızla sektöre yaptığımız katkıların önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan - İstanbul DHA

  • Türk Telekom’a iki farklı uluslararası programdan birincilik ödülü - İstanbul DHA

  • Türk Telekom’a iki farklı uluslararası programdan birincilik ödülü - İstanbul DHA

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir