Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

TÜRK-İŞ, Hükümet ve Muhalefete Mektup Göndererek Taleplerini iletti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), asgari ücret pazarlıkları kapsamında işçi kesimini temsil eden bir mektupla hükümete ve muhalefete seslendi.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

TÜRK-İŞ, Hükümet ve Muhalefete Mektup Göndererek Taleplerini iletti
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), asgari ücret pazarlıkları kapsamında işçi kesimini temsil eden bir mektupla hükümete ve muhalefete seslendi. Mektupta, ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirilmesi ve sosyal yardım kalemlerinin SGK prim matrahına dahil edilmemesi talep edildi. TÜRK-İŞ’in bu talebinin karşılanması durumunda, asgari ücretlilerin vergi yükünün azalması ve gelirlerinde artış olması bekleniyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TBMM’deki parti grup başkanvekillerine vergi düzenlemesi ile ilgili bir mektup gönderdi.Mektupta, 2022’den itibaren gelir vergisinden istisna tutulan asgari ücret kadar olan tutarın, sonraki ayların kümülatif vergi matrahına eklendiği ve bu nedenle ücret gelirlerinin haksız bir şekilde vergilendirildiği vurgulandı. TÜRK-İŞ, bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılmasını önerdi.Ayrıca, brüt asgari ücretin 1999-2023 arasında 143 kat artmasına rağmen, gelir vergisi tarifesinin birinci diliminin sadece 35 kat artırılmasının çalışanlar üzerinde ağır bir vergi yükü oluşturduğu belirtildi. Mektupta, asgari ücretlilerin ikinci vergi dilimine girmesinin engellenmesi ve vergi tarifesi oranlarının güncellenmesi talep edildi.Mektupta ayrıca, ücretlerin stopaj yoluyla vergilendirilirken diğer gelirlerin sabit bir oranla stopaja tabi tutulmasının adaletsizliğine dikkat çekildi. Vergilendirme sistemini daha adil hale getirmek amacıyla ücretlerin sabit bir oranla stopaja tabi tutulması veya düşük oranlı ayrı bir vergi tarifesiyle vergilendirilmesi önerildi.Son olarak, ücretlilere sağlanan sosyal yardımların SGK prim matrahına dahil edilmemesi ve gelir vergisinden istisna sağlanması gerektiği ifade edilerek, ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirimine izin verilmesi talep edildi.TÜRK-İŞ’in bu talepleri doğrultusunda yapılacak düzenlemelerle, asgari ücretlilerin vergi yükü azalacak ve gelirlerinde artış sağlanması hedeflenmektedir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam