Emeklilik
TÜRK EDEBİYATININ USTALARINDAN ALEV ALATLI HAYATINI KAYBETTİ! Edebiyatımızın Acı Günü!
TÜRK EDEBİYATININ USTALARINDAN ALEV ALATLI HAYATINI KAYBETTİ! Edebiyatımızın Acı Günü!
Türk edebiyatının usta isimlerinden biri olarak kabul edilen Alev Alatlı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yazar, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu acı kaybı sosyal medya üzerinden duyurarak, “Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, ‘Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.’ demişti. Bu sözünü aydınlara, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.
2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen Alev Alatlı, edebi kariyerinde birçok ödülle onurlandırılmıştı. Yazarlık kimliğiyle “Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?”, “İşkenceci”, “O.K Musti Türkiye Tamamdır”, “Schrödinger’in Kedisi” gibi önemli eserlere imza atmıştı.
Ayrıca Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986’da Tunus’ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından “Özgürlük Madalyası” ile ödüllendirilen Alev Alatlı, geçen yıl verdiği bir röportajda, “Çok şanslı bir insan olarak kendimi konumlandırırım. Bu şans önce bir asker kızı olarak başlar. Her zaman bir kısıtlı bütçe halinde hareket etmek zorunda olan bir ailenin çocuğu olmak önemli, memur çocuğu olarak devamlı olarak tayin edilirseniz, çok görüyorsunuz Türkiye’yi. Bu benim en büyük şansımdır. Özellikle Türkiye’nin doğusunda yaşamak, okula gitmek, oradaki sıkıntıları görmek büyük şanstı.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.
Alev Alatlı’nın ardında bıraktığı eserleri ve kültüre katkılarıyla Türkiye’nin kültür ve sanat dünyasında bıraktığı iz unutulmayacak. Türk edebiyatının değerli kalemlerinden biri olarak anılan Alatlı, yazdığı eserlerle ve fikirleriyle geniş bir okur kitlesine ulaşmış, Türkiye’nin kültürel zenginliğine önemli bir katkı sağlamıştır.