Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

Tüketiciler Birliği Başkanı Şahin: Nakit paranın yasaklanacağı sürece girmiş bulunuyoruz

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağını kamuoyunun görüşüne açtı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde nihai tüketiciler de tevsik (belgeleme) zorunluluğu kapsamına alınacak. Tevsik zorunluluğu kapsamında olanların, 7 bin lirayı aşan ödeme ve tahsilatlarında banka, PTT veya aracı finansal kurumları kullanmaları zorunlu olacak.

BU 7 BİN TL BAŞLANGIÇ

Tüketiciler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Mahmut Åžahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mal ve hizmet satışlarında 7 bin TLyi geçen alışveriÅŸlerde nakdin geçersiz olup, banka ya da kredi kartıyla alışveriÅŸin yapılması için çalışma baÅŸlatılıyor. Bu 7 bin TL baÅŸlangıç. Miktarı önce 5 bin TLye ardından 2 bin 500 TLye düşürecekler. Hedefleri, 2030 yılında sıfır nakit kullandırmak. Türkiye Cumhuriyetinde nakit paranın yasaklanacağı, kullanılmayacağı sürece girmiÅŸ bulunuyoruz. Daha önce bir nakit paranın geçmediÄŸi zincir market önünde de açıklamamız olmuÅŸtu” dedi.

BURADA YAPILMAK Ä°STENEN BAÅžKA

Mahmut Åžahin, “Gelir Ä°daresi BaÅŸkanlığı tebliÄŸinden sonra, Bu hata, yapmayın dedik. Demek ki o sesimiz çok duyulmamış. Meselenin ne olduÄŸunu biliyoruz. Vergi kaçakçılığını, kayıt dışı ekonomiyi önleyeceÄŸiz gibi süslü laflara karnımız tok. Buna inanmıyoruz. Burada yapılmak istenen ÅŸey baÅŸka. Siz vergi kaçakçılığını yıllardır önleyemediyseniz zaten bırakın gidin. Bu iÅŸin sadece nakit paranın kaldırılıp, banka kartlarına dönüşmesi ile çözüleceÄŸini düşünüyorsanız o çok daha tuhaf. TebliÄŸde şöyle bir ifade var; Bir tüketici bir buzdolabı alırsa ve bunun bedeli 20 bin TL ise bunu nakit ödeyemez kart aracılığıyla ödeyecek. Gelir Ä°daresi demek istiyor ki buzdolapları kaçak geliyor, fabrikalar faturasız satıyor. MaÄŸazalar, bunu faturasız satabilir” diye konuÅŸtu.

HEPÄ°MÄ°Z BÄ°R KÃœMESE TIKILACAÄžIZ

Nakit paranın kalkmasından baÅŸka bir çözümün bulunmamasının acziyetin göstergesi olduÄŸunu aktaran Åžahin, “Yetkililer ve Gelir Ä°daresi BaÅŸkanlığı sesimizi duymazsa sonraki adım, ÅŸu olacak; herkese bu dijital harcamalarla vatandaÅŸlık puanı verilecek. Hepimiz bir kümese tıkılacağız. Limitiniz dolunca bankanızdaki parayı harcatmayacaklar. Ä°kinci adım, karbon ayak izi sınırlandırılması. Çevreci bir görüntü veriyorlar. 70-80 senedir toprağımızı mütemadiyen zehirleyen, her türlü ilacı sıkan. Kimyasal atıkları toprağımıza ve suyumuza gömen insanların havanın deÄŸerini bildiklerine inanmamızı bekliyorlar. Kusura bakmayın; siz havayı falan düşünmüyorsunuz. Sizin derdiniz, vatandaşı hizaya çekmek. Bu olaydan sonra yüz binlerce insan iÅŸsiz kalacak. Her ÅŸey dijital olacak ve o insanlara ihtiyaç kalmayacak. Ä°nsanların iÅŸsiz kalacağı bir sistemi, 3 adım öncesinde gördük. Bu ülkeyi, dünyayı tek devlet çatısı altında nakitsiz, mülkiyetsiz ve cinsiyetsiz hedefini güden küresel güçlerin kobayı yapmayın.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Tüketiciler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Mahmut Åžahin, (FotoÄŸrafta, ortada) Mal ve hizmet satışlarında 7 bin TL'yi geçen alışveriÅŸlerde nakidin geçersiz olup, banka ya da kredi kartıyla alışveriÅŸin yapılması için çalışma baÅŸlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde na

  • Tüketiciler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Mahmut Åžahin, Mal ve hizmet satışlarında 7 bin TL'yi geçen alışveriÅŸlerde nakidin geçersiz olup, banka ya da kredi kartıyla alışveriÅŸin yapılması için çalışma baÅŸlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde nakit paranın yasaklana

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir