Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

TÃœBÄ°TAK’tan Van Gölü kıyısında gökyüzü gözlem etkinliÄŸi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TÃœRKÄ°YE Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÃœBÄ°TAK) koordinasyonunda, 3- 5 Temmuz’da Van Gölü kıyısında gerçekleÅŸtirilecek gökyüzü gözlem etkinliÄŸinde, Türkiye’nin dört bir yanından astronomi tutkunları bir araya gelecek.

TÃœBÄ°TAK’ın düzenlediÄŸi gökyüzü gözlem etkinlikleri, Diyarbakır Zerzevan Kalesi’nin ardından Van’da da gerçekleÅŸtirilecek. Etkinlik, Van Gölü kıyısındaki Fidanlık Parkı’nda 3- 5 Temmuz’da düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından astronomi tutkunlarının bir araya geleceÄŸi etkinlikte ‘Milli Uzay Programı’ vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisinin artırılması amacıyla seminerler, yarışmalar ve gök bilim ile ilgili birçok faaliyet yapılacak. Etkinlik, TÃœBÄ°TAK’ın koordinasyonunda sanayi ve teknoloji, gençlik ve spor, kültür ve turizm bakanlıkları tarafından Van ValiliÄŸi, Van BüyükÅŸehir Belediyesi, DoÄŸu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Yüzüncü Yıl Ãœniversitesi ile Türkiye Turizm Tanıtım ve GeliÅŸtirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla gerçekleÅŸtirilecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından 3 Temmuz’da açılışı yapılacak etkinliÄŸe; Van Valisi Ozan Balcı, TÃœBÄ°TAK BaÅŸkanı Hasan Mandal ile astronomiye meraklı 1000’in üzerinde genç, aileleriyle birlikte katılacak. Programda, profesyonel ve amatör astronomlar, gökyüzünü inceleyerek yıldızlarla buluÅŸma fırsatı yakalayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilk olarak ‘TÃœBÄ°TAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin 1998 yılında baÅŸlattığı ve Antalya Saklıkent’te düzenlenen TÃœBÄ°TAK Ulusal Gökyüzü Gözlem EtkinliÄŸi’ni, Anadolu’nun farklı ÅŸehirlerine yayarak her yaÅŸtan gökyüzü meraklısını bir araya getiriyor. Gökyüzü gözlem etkinlikleri, Diyarbakır ile Van’ın ardından 22- 24 Temmuz’da Erzurum’da ve 18- 21 AÄŸustos’ta Antalya’da gerçekleÅŸtirilecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam