Eğitim

TÜBİTAK proje ödülleri sahiplerini buldu

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Bakan Kacır ve Bakan Tekin ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Tekin, bu anlamlı günde öğrencilerle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin kişisel beklentileri açısından, TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu ve bunun gibi diğer etkinliklerin onlara not ya da puan olarak katkı vermesini arzu ediyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla bu konuyla ilgili konuşuyoruz. Bu başarılar öğrencilerimize kademeler arası geçişte faydası olsun diye bir çalışmanın içindeyiz. Aynı şekilde öğretmenlerin de bu tür projelere destek verip, yer almaları bakanlığımız tarafından takdir edilecek. Bunun da altyapısını geliştiriyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

NEDEN ORADAKİ VELİLERLE KENDİNİZİ KIYASLAMIYORSUNUZ

Son günlerde müfredat değişikliklerinin kamuoyunda tartışıldığını anlatan Tekin, “Ancak çocuklarımızın öğrenme süreçlerini farklı alanlara kaydırabilmelerini istediğimiz için müfredata beceri temelli eğitim süreçlerini dahil ettik. Kamuoyundaki tartışmaların yanı sıra müfredatın özü burası. Teorik bilgilerin yanı sıra çocuklarımızın bu bilgileri gündelik yaşamda beceriye dönüştürebileceği bir müfredat olsun istedik. OECD, PISA gibi uluslararası değerlendirme kuruluşlarının sonuçlarında Türkiyenin üstünde yer alan öğrencilerin yaşadığı ülkeyle bizi kıyaslayan velilerimize şunu hatırlatmak istiyorum. Neden oradaki velilerle kendinizi kıyaslamıyorsunuz? Bizi kıyasladığınız ülkelerle, ülkemizdeki ebeveynlerin haftalık okuma saatleri bizim 2 katımız. Eğitimde başarılı olacaksak, velilerimiz çok önemli” diye konuştu.

BAKAN KACIR: GENÇLERİ TEKNOFESTE DAVET EDİYORUM

Bakan Kacır ise bakanlık olarak araştırma desteklerinden bilim merkezlerine, burslardan festivallere ve şenliklere kadar gençleri bilimle buluşturmak istediklerini belirterek, “TEKNOFEST kuşağımız için ülkemizin tüm kaynaklarını seferber etmeye devam ediyoruz. Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları da bu azmin, çabanın ve cesaretin ürünlerinden biridir. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFESTle, yarışmalara katılan gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda onlarla birlikte yol yürüyoruz. Bu yıl 2-6 Ekim tarihlerinde Adanada gerçekleştireceğimiz TEKNOFESTe şimdiden 1 milyon 600 binden fazla yarışmacının başvurduğunu görmekten iftihar ediyoruz. Her birinizi bu heyecana ortak olmak üzere Adanaya davet ediyorum” dedi.

600 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYİ BİLİM İNSANLARIYLA BULUŞTURDUK

Gençleri bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırdıklarını söyleyen Kacır, “Deneyap atölyelerinde robotikten kodlamaya, tasarım ve programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine kadar birçok teknoloji alanında 36 aylık ücretsiz eğitim imkanı sunuyoruz. Teknoloji geliştiren bir gençliğin peşinde; bilim fuarları, bilim şenlikleri ve bilim söyleşileri ile bilimi gençlerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz. Son 3 yılda 4 bin 777 bilim söyleşisiyle 600 binden fazla öğrenciyi bilim insanlarıyla bir araya getirdik, öğrencilerimizde bilime yönelik ilgiyi ve bilim okuryazarlığını pekiştirdik” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

39 BİN 778 PROJE BAŞVURUSU ALDIK

TEKNOFEST kuşağı için ülkenin tüm kaynaklarını seferber ettiklerini vurgulayan Kacır, “Ortaokul ve lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmaları da işte bu azmin, çabanın ve cesaretin ürünlerinden biridir. Ortaokul ve lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarına 60 bin 667 öğrencimizden 39 bin 778 proje başvurusu aldık. Rakamlar, gençlerimizin araştırmaya, geliştirmeye, bilime ve teknolojiye olan ilgilerinin işareti. Bölge aşaması proje değerlendirmeleri sonucunda belirlenen finalist 384 proje sahibi 807 öğrencinin ve 384 danışman öğretmenin katılımıyla ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Final yarışması kapsamında yapılacak değerlendirmeler sonucunda her alanda 1 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük ve 3 de teşvik ödülü sunacağız” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Biyoloji, teknoloji tasarım, matematik, değerler eğitimi, fizik, coğrafya, psikoloji, tarih, Türkçe, yazılım, sosyoloji ve kimya alanında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kacır, Tekin ve Mandalın elinden aldı. Final yarışması kapsamında yapılan proje değerlendirmeleri sonucunda söz konusu alanlarda 1 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük ve 3 de teşvik ödülü verildi. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 12si birincilik, 24ü ikincilik, 36sı üçüncülük ve 36sı teşvik ödülü olmak üzere toplam 108 proje ödüllendirildi. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ise 10u birincilik, 20si ikincilik, 30u üçüncülük ve 30u teşvik ödülü olmak üzere toplam 90 proje ödüle layık görüldü.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

TÜRKÜLERİN İZİNDE YÖRESEL TÜRKİYE HARİTASI

Türkçe alanında dereceye giren öğrencilerden Yusuf Aslan, projesini anlatarak, “Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesinden geliyorum. 12nci sınıf öğrencisiyim. Projemin ismi Türkülerin İzinde Yöresel Türkiye Haritası; projedeki amacım türküleri tanıtmak. Türkülerimiz geçmişimizi yaşatmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün de dediği gibi; Geçmişini bilmeyen bir millet, geleceğine yön veremez. Bu manada geçmişimiz önemlidir. Geçmişimizden dersler çıkarıp, geleceğimize yön vermemiz gerekmektedir. Bir web sitesi geliştirdim. Sitede bir harita bulunmaktadır. Haritada şehirlere tıkladığımız zaman şehirlerin türkülerini görebiliyoruz ve türkülerin hikayesini dinleyebiliyoruz” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version